Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Bővült a gazdászok családja

Nyolcvankét gazdászhallgató tett sikeres záróvizsgát és vehette át oklevelét a tegnapi ünnepi tanácsülésen a mosonmagyaróvári egyetemi karon.
„Tagjai lettek az óvári gazdászok nagy családjának" – jelentette ki a végzős hallgatóknak dr. Varga László rektorhelyettes a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának tegnapi diplomaosztó ünnepi tanácsülésén. A szónok egyben tolmácsolta dr. Faragó Sándor rektor jókívánságait is, aki ezúttal nem tudott részt venni az eseményen. Dr. Varga László kiemelte: ha minden előttük álló kihívás leküzdésére nem is lehetett felkészülni, az itt eltöltött évek alatt mégis nagyon jó alapot kaptak ehhez a gazdászhallgatók.

„A diplomamunka védésével egybekötött záróvizsgát mindenki sikeresen teljesítette. Összesen nyolcvankét hallgató záróvizsgázott" – emelte ki jelentésében dr. Szakál Pál oktatási dékánhelyettes. Elmondta: alapképzésben kilencen, mesterszakokon huszonhárman, hagyományos egyetemi képzésben egy hallgató, szakmérnökképzésben tizenöten, míg felsőfokú szakképzésben harmincnégyen záróvizsgáztak. „Az értékelésükben a záróvizsgák bizottsági tagjai megállapították, hogy a hallgatók felkészültsége az elmúlt évekhez hasonlóan most is jó színvonalú volt" – tette hozzá a dékánhelyettes.

A most végzett gazdászok dr. Schmidt Rezső dékántól vették át oklevelüket.
A most végzett gazdászok dr. Schmidt Rezső dékántól vették át oklevelüket.

Ezúttal is az ünnepi tanácsülésen adták át a címzetes egyetemi tanár, illetve címzetes egyetemi docens címeket. Címzetes egyetemi tanár címet kapott dr. Cser János, a kar Szaktanácsadó és Továbbképző Intézetének volt igazgatója, valamint dr. Miroslav Strnad, a Palacky Iniversity and Institute igazgatója. Címzetes egyetemi docens címet adományoztak Bérci Balázsnak, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatójának és dr. Magyar Lászlónak, a Sumi Agro Hungary Kft. növényvédelmi szaktanácsadójának.

Idén tizenkettedik alkalommal kerül sor Mintaüzem cím adományozására. Mintaüzem címet kapott az Óvártej Zrt. a tehéntej feldolgozása, sajtgyártás tevékenységi körben, illetve a Tebike Kft. a kecske-, juh- és tehéntej felvásárlása, feldolgozása, sajtgyártás körében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs iroda a Fleschben

Az irodában jogi, pszichológiai és családi, pénzügyi, továbbá munkavállalási, pályaválasztási… Tovább olvasom