Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Bezenye: Megcsúfították templomunkat

A főútról is jól látható, kupacnyi betontörmeléket – mely az úgynevezett „szánkózódombról" származhat – helyeztek el a múlt hét végén a bezenyei templom előtt. A helyieket felháborította az eset. A rendőrség és a polgármester későbbre ígért tájékoztatást.
Felháborodott bezenyeiek telefonáltak szerkesztőségünkbe szombaton, hogy egy teherautóról betontörmeléket raktak le pénteken a templom elé, mely a főútról is jól látható.

A nagyobb betondarabok egyébként az úgynevezett „szánkózódombról" származhatnak, melyet az utóbbi hetekben a kerékpárút-építésnél használtak fel az alapozáshoz. (Ezzel a témával már foglalkoztunk a Kisalföld június 16-i számában.)

„A falu nem ezt érdemli." „Ez nem normális viselkedés." „Megcsúfították a templomunkat, melynek környezetét évekkel ezelőtt újítottuk fel" – ilyen és ehhez hasonló vélemények hangzottak el a falubeliektől az üggyel kapcsolatosan ottjártunkkor. Több helybelivel is beszéltünk, akik egyöntetűen megdöbbenésükről számoltak be. Nevét egyedül Antonovich Gáspár vállalta, akinek területén hetekkel korábban „jelent" meg hasonló kupac: – A temető melletti terület az én tulajdonom. A bejárathoz közel raktak le a mostanihoz hasonló betontörmeléket. Amikor ezt megtudtam, sikerült hamar kideríteni, hogy az hogyan került oda: „parancsra cselekedtek". Felvettem a kapcsolatot a kerékpárutat készítő céggel, mely korrekt módon járt el. Elnézést kértek, azonnal elvitték a törmeléket és szép rendet raktak – mondta el a férfi, aki hozzáfűzte: akkor ő nem tett feljelentést az ügyben.

Tegnapi ottjártunkkor éppen a rendőrség munkatársai hallgatták ki a tanúkat. Csokán Csaba mosonmagyaróvári rendőrkapitány később ígért az üggyel kapcsolatban tájékoztatást.

Kerestük a bezenyeiek plébánosát, aki ennyit fűzött a témához: „Szóhoz sem jutottam, amikor megláttam, mi történt. Ez az eset összeszorítja az ember szívét."

Telefonon értük utol Kammerhofer Róbert bezenyei polgármestert, aki annyit mondott, hogy „megfelelő időben és helyen" fog azon kérdésünkre válaszolni, hogy miként és miért kerülhetett a kupac a templom elé.
„Normális ember ilyet nem tesz" – kommentálta az esetet Schmatovich Mátyás képviselő, korábbi polgármester, aki hozzáfűzte: „Gondolkodunk, hogy ebből az ügyből kifolyólag milyen lépéseket kell megtennünk."

Olvasóink írták

  • 1. tacepao 2012. október 08. 12:19
    „Szerintem ez a Kammerhofer gyerek tudja, hogy ki rakatta oda a törmeléket. Már a falunk is tudja, hogy ki volt az értelmi szerző. Magyarázat itt kevés lesz az érintett értelmi szerzőtől..............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét fogorvost keresnek Mosonmagyaróváron

Még májusban írt ki pályázatot az önkormányzat a 8. számú vegyes fogorvosi körzet ellátására. Tovább olvasom