Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Belefutott? Minden trafi dolgozott Mosonmagyaróváron

Közlekedési szabálysértés miatt 67 közlekedőt bírságoltak meg a helyszínen a járőrök 17 óra alatt.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya összehangolt közbiztonsági, forgalom-, valamint sebességellenőrzési akciót tartott június 26-án. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság teljes illetékességi területére kiterjedő ellenőrzés 19 helyszínen került végrehajtásra, a társszervekkel közösen, összesen 85 intézkedő bevonásával, a helyi sajátosságok figyelembe vételével. Az akcióban a megye összes sebességellenőrző berendezését bevetették a rendőrök, így a közlekedők több, egymást követő ellenőrzésekkel is számolhattak. A végrehajtott intézkedések nemcsak közlekedésrendészeti, hanem közrendvédelmi és migrációs ellenőrzésekre, valamint az utazó bűnözők kiszűrésére is kiterjedt.

A reggel 5 órától este 10 óráig tartó akcióban a rendőrök több helyszínen, összesen 722 sofőrt szondáztak meg, négyen bizonyultak ittasnak, közülük egy járművezető alkoholszintje érte el azt az értékhatárt, amely alapján a rendőrök ellene büntetőfeljelentést tettek. Közlekedési szabálysértések miatt 67 közlekedővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, további 8 járművezető ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A tizenhét órán át tartó közbiztonsági, forgalom-, valamint sebességellenőrzési akcióban az intézkedőkkilenc körözöttet fogtak el, két szerb állampolgárt állítottak elő, mivel magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az akcióban azonban az egyenruhások ellenőrzésének célja elsődlegesen nem a szankcionálás volt, hanem a közlekedők számára is bosszantó, vagy éppen veszélyes jogsértések kiszűrése, a helyes magatartásra való figyelem felhívás. Ugyanis tény, hogy a közutak három fő „gyilkosa" a gyorshajtás, az ittas járművezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszámot cserélt egy férfi a kamionon - Hegyeshalomnál lebukott

A gépkocsivezető beismerte, lecserélte a rendszámokat, mert lejárt a jármű műszakija. Tovább olvasom