Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Béketúra kerékpárnyeregben

Huszonötödik alkalommal rendezik meg május 24-én a kerékpáros-béketúrát, Pozsony–Nickelsdorf–Mosonmagyaróvár között. A jubileumra való tekintettel idén versenyzési lehetőséggel is készültek a szervezők.
A rajt 9.30-kor a Namesnie Sloboda Térről indul. A Túrázók teljes útzárral biztosítva hagyják el Pozsony városát Kittsee határállomás irányába, a további útírány: Nickelsdorf-Hegyeshalom-Levél-Mosonmagyaróvár-Darnózseli, és végül a célállomás, a Lipóti Termálfürdő.

Tóth István, a rendezvény magyarországi szervezője elmondta, idén a versenyezni vágyóknak is meglepetéssel készültek.

"Az idei évben először a jubileumra való tekintettel ,gondolunk azokra is akik szeretnének egy kicsit versenyezni. Ezért nekik a túra utolsó 10 kilométerén lehetőseget biztosítunk egy mezőnyversenyen való részvételre. A mezőny Halászi község vége táblától rajtol Darnózseli érintésével érkezik Lipótra.Az első három helyezett férfi és női versenyző díjízásban részesül" - tudatta Tóth István.

Ebben az évben újra Lipót a célállomás. "A Lipóti Termálfürdőben étellel, itallal várjuk a résztvevőket, amelyet a Magyar fél biztosít a nevezéskor kézhez kapott tikettek ellenében. Később tombolasorsolás is lesz, célba érkezés után pedig a résztvevők ellenszolgáltatás nélkül használhatják a fürdő egész területét. A célterületen elhelyezett színpadon a három ország együttesei, néptánc csoportjai adnak műsort a résztvevőknek" – tette hozzá.


Minden ország rendezői saját területen gondoskodnak a rendőri felvezetésre és az útelágazások lezárására szükséges biztonsági és polgárőrökről. A túra útvonalát jól láthatóan az útra festve vagy táblákon jelölik majd. A rendőrség kérésére több kényszer pihenő előfordulhat a könnyebb biztosítás érdekében, mivel a nagy létszám miatt a mezőny nagyon széthúzódik. 

Az egész Túra folyamán a sebesség limitált, ez körülbelülb 20Km/h. A Túra útvonalán a résztvevőket teherautó, személyautók, autóbuszok kísérik, megfelelő egészségügyi és szervizhez szükséges személyzettel.

Minden résztvevő a saját felelősségére indul a túrán. Fejvédő használata ajánlott de nem kötelező. A Rendezők az esetleges balesetekért, sérülésekért felelősséget nem vállalnak.

Nevezni a Csillag utcai kerékpárosboltban lehet részvételi díj befizetésével. A 2500 forintos díj tartalmazza az étkezést a reggeli kiszállítást, rajtszámot és a pólót. további információ pedig Tóth Istvántól a +3630/3259-952 telefonszámon, vagy az mte.cyclingclub@freemail.hu e-mail címen kérhető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trabanttól VW Bogárig: veteránautók adtak egymásnak randevút Mosonmagyaróváron - fotók

Szép számmal mutattak be a szocialista országok járműiparának termékeit, Trabantot, Skodát, de volt… Tovább olvasom