Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Az útkezelő feljelenti a sározót

Mosonszolnok határában az év nagy részében járművek felhordta sárréteg borítja az úttestet. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. feljelentést tett.

Olvasónk jelezte, hogy Mosonszolnok határában (Albertkázmérpuszta felé) az év nagy részében járművek felhordta sárréteg borítja az úttestet. Pedig jogszabály is kimondja, hogy a vezető köteles a földútról szilárd burkolatú úttestre felhajtás előtt a járművéről letakarítani a szennyeződést. Ha ez mégsem kivitelezhető, akkor a közlekedők figyelmét jelzőtáblákkal kell felhívnia a csúszásveszélyre.

„Ha útellenőri szolgálatunk munkavégzés közben ilyen tevékenységet észlel, akkor haladéktalanul felszólítjuk a szennyezőt az út tisztítására, valamint a veszélyre figyelmeztető táblák kihelyezésére. Ezzel együtt szabálysértési feljelentést kezdeményezhetünk az illetékes rendőrkapitányságon.

Sajnos, ha nem »tettenérésről« van szó, akkor igen nehéz azonosítani, hogy ki a felelős a sárfelhordásért. Ha rövid időn belül nem derül fény a felelős kilétére, akkor a szakemberek megszüntetik e szennyeződéseket is. E munkák költségeit, ha kiderül a felelős, akkor ráterhelik az érintettre" – nyilatkozta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője, s hozzátette, hogy e konkrét eset kapcsán már tettek feljelentést a rendőrségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakások eladásáról döntöttek

A vegyes tulajdonú épületek megszüntetése érdekében ismét megüresedett önkormányzati tulajdonú lakásokat jelölt ki értékesítésre a testület. Tovább olvasom