Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Autók a gyepen és a virágágyásokban is

Kritikus a helyzet – A Kapucinus utcai ingyenes parkoló üres, másutt állandó a zsúfoltság.

Ahogy nő a fizetőparkoló-zónák területe, úgy szorulnak ki és keresik az újabb ingyenes várakozási lehetőségeket az autósok a magyaróvári belvárosban. Noha az önkormányzat évekkel ezelőtt kialakított egy ingyenes parkolót viszonylag közel a belvároshoz, valamiért mégis alacsony a kihasználtsága ennek a helynek. Ezzel szemben minden egyéb lehetőséget megtalálnak az autósok a környéken, nemritkán akadályozva is ezzel a forgalmat vagy veszélyeztetve a közlekedést. A lakók panaszaira több utcában is megtiltotta már az önkormányzat a parkolást, ám újabb és újabb helyeket keresnek az autósok. Ezek a járművek többségében naphosszat állnak itt, míg tulajdonosaik a belvárosban dolgoznak.

Megkeseríti a garázstulajdonosok életét az a rengeteg autó, ami naphosszat itt parkol, akadályozva a ki-bejárást – mutatja Nagyné Polgár Éva.
Megkeseríti a garázstulajdonosok életét az a rengeteg autó, ami naphosszat itt parkol, akadályozva a ki-bejárást – mutatja Nagyné Polgár Éva.

„Kritikus a helyzet az összevissza leállított autók miatt" – mondja több garázstulajdonos is a Terv utcában. Az ottani garázssor előtti parkolók reggeltől estig zsúfoltak, az autósok sokszor a fűre, virágágyásba is beállnak. A legnagyobb probléma viszont, hogy akadályozzák a garázsok megközelítését és a ki-bejárást. Több tulajdonos is elmondta, hogy az autók többsége reggeltől estig itt áll. Gazdáik valamelyik belvárosi üzletben, bankban vagy irodában dolgoznak. Sőt, még az egyik önkormányzati képviselő is rendszeresen ezt a helyet használja. Hiába tettek már ki a garázstulajdonosok oszlopokat, láncokat, hogy az autók ne álljanak a fűre, azokat folyamatosan kidöntik. „Aki parkolni akar, annak semmi sem szent. Rááll a fűre, kitapossa a virágokat, bokrokat" – panaszkodik az egyik tulajdonos.

Az út szélén leállított autók miatt sokszor veszélyes a közlekedés a Terv utcában.
Az út szélén leállított autók miatt sokszor veszélyes a közlekedés a Terv utcában.

– Mióta fizetőssé tették a városháza mögötti helyet, még kritikusabbá vált a probléma. Sőt, amióta a közeli bevásárlóközpont alatt is megszűnt az ingyenes parkolás, azóta még többen idejönnek – állítja Nagyné Polgár Éva, akinek szintén gondot okoz garázsa megközelítése. Az asszony elmondása szerint ezeknek a garázsoknak viszonylag szűk a bejárata, ezért az autóval teljes hosszában ki kell járni, csak így lehet elfordulni. Ez azonban sokszor nem lehetséges az ott leállított kocsik miatt. A kihajtás is nagyon balesetveszélyes, mivel a Terv utcának ezen a szakaszán számos jármű parkol az út szélén. Ráadásul aki a temetőbe vagy valamelyik itteni üzletbe megy, sehol sem talál szabad helyet. Ezek az
autók ugyanis reggel fél nyolctól este hatig itt állnak. Sőt, többen már hajnalban ide parkolnak. Aztán jön értük egy mikrobusz, amivel mennek Ausztriába dolgozni.

Szinte az egész belvárosban folyamatosak a parkolási gondok – mondta el érdeklődésünkre Cselovszki György, a városháza illetékes osztályvezetője. Nagyon sok autós keres ingyenes helyeket a várakozásra, de sokszor a fizetőparkolókban is nagy a zsúfoltság. Az önkormányzat létrehozott ingyenes várakozóhelyet a Kapucinus utcában, ám ez szinte folyamatosan üres. A városnak jelenleg nincs több belvárosi területe, ahol ilyen helyeket alakíthatnának ki.

Az osztályvezető hozzátette: a közterület-felügyelők folyamatosan járják a belvárost és a tiltott helyen várakozókkal szemben megteszik a szükséges intézkedéseket.

Olvasóink írták

 • 10. hovatovabb 2013. május 24. 07:47
  „kapucinus utcai parkolóban Kb 2/3 részben MÉTERES GYOM van !!!
  Akkor hány kocsi fér itt el ill. ki hagyja olyan helyen kocsiját ahol ki sem látszik...VAGYONVÉDELEM”
 • 9. Lone_wolf.. 2013. május 24. 01:32
  „Persze hogy senki sem parkol a kapucinus utcai putriba a kocsijával ha még egyben szeretné viszont látni.”
 • 8. pancser 2013. május 22. 14:44
  „A parkoló nem kevés a városban! Egyet tudomásul kell venni, a régi városrészek nem autók számára épültek. Nem hogy megszüntetni kell a parkolási díjat, hanem drasztikusan felemelni. Tessék gyalog, vagy kerékpárral megközelíteni a szűk kis utcácskákat! A parkolási díj megemelésének biztosan lenne parkolási igényeket csökkentő hatása.”
 • 7. An0nim77 2013. május 22. 09:17
  „Igen kevés a parkoló Magyaróváron. És ami van azok jó része is fizetős. Sajnos be kell látni annakidején nem erre a gépjárműmennyiségre lettek kialakítva a parkolók. Ez az egyik. A másik az, hogy mindenki szeret még a WC-re is kocsival menni. Pedig gyalog is minden hamar elérhető, csakhát ahhoz a lábat kellen igénybevenni kicsit.
  A garázstulajdonosok helyében meg nem lennék tekintettel az ott szabálytalanul parkoló autók épségére. Ha meg lesz húzva kissé a garázsból való kitolatáskor, hát akkor így járt. Tetszett volnna nem odaparkolni....”
 • 6. Alex64 2013. május 22. 01:30
  „Megtiltani ott a parkolást. Elvinni a kocsikat. Kemény pénzért visszaadni. A bevételt pedig az általuk tönkretett környezet javítására folytatni mert ami ott uralkodik az botrányos és veszélyes az ott közlekedőkre is. Miért kell megvárni amíg komoly baj történik. Egyébként a fizető parkolók telítettsége is azt mutatja valóban változtatni kellene. Az időkorlát is megoldás lenne. Az ingyenesség nem oldana meg semmit. Már túl sok az autó és a túl kényelmes ember a városba.”
 • 5. Gomboc 2013. május 21. 19:10
  „Csak egy hétig kellene nem fizetőssé tenni a parkolókat a városban. Kiváncsi lennék, hogy normalizálodna-e a helyzet”
 • 4. hovatovabb 2013. május 21. 18:59
  „A fenti képen A BUSZ "FREDRICH" OSZTRÁk --- nem fél a büntetéstől ???

  Illetve az első kocsi a képen ami KILÓG A burkolt útra annak is OSztrák forma a rendszáma /fekete kombi/

  Ő sem fél a büntetéstől ???”
 • 3. Capr 2013. május 21. 17:24
  „Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2007. november 29-i ülésén 217/2007 (XI.29.) Kt. határozatával egyes közterületek elnevezését módosította (többek között)

  a Hámán Kató utcát Kapucinus utcára;

  A googlemaps igencsak le van maradva, mert a többi módosítást rendben átvezették.”
 • 2. akela4 2013. május 21. 17:01
  „Hogy gondolják, hogy megtalálja az idegen a Kapucinus utcai parkolót, mikor a helyiek sem tudják merre van!
  Az idegeneket pedig a navigátor sem tudja odavezetni, hiszen még a Google kereső sem tudja!”
 • 1. akela4 2013. május 21. 16:34
  „Hála a gyakori utcaátnevezéseknek, még a kereső sem tudja, melyik a Kapucinus utca és a Google is csak nem találja!
  Jobb helyeken ilyen estben hozzáteszik a volt.... utca útbaigazítást!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száztíz hegedűs harminchárom országból

Júniusban ismét megrendezik a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom