Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Autista Ház nyílt a világnapon

Egy otthont tudtunk teremteni, ahol az autista fiatalok biztonságban érezhetik magukat – hangsúlyozta az összefogással megszépült és kialakított Autista Ház átadóján Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári Rotary klub elnöke.
Az autizmus világnapján, április 2-án adták át Mosonmagyaróváron, a Szent István király út 155. szám alatt az egykori orvosi rendelőben kialakított Autista Házat.

A város által biztosított ingatlan mintegy nyolcmillió forintos költséggel, továbbá komoly társadalmi munkával szépült meg. Helyi vállalkozások, magánszemélyek, továbbá az önkormányzat mellett a kistérségi társulás, a Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány, valamint a mosonmagyaróvári Rotary klub fogott össze a projekt megvalósulásáért.

Egy Szent István király úti ingatlanban kapott helyet az Autista Ház, melyet az autizmus világnapján adtak át. Fotó: Mészely
Egy Szent István király úti ingatlanban kapott helyet az Autista Ház, melyet az autizmus világnapján adtak át. Fotó: Mészely

Balogh György, a karitatív szervezet magyar kormányzója az egymásra való odafigyelés, gondoskodás fontosságát hangsúlyozta. Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári Rotary elnöke a példaértékű összefogásról beszélt. Iváncsics János alpolgármester méltatta a helyi Rotaryt, mondván, hogy fogyatékos fogorvosi rendelője, s a középiskolásoknak szóló ösztöndíjrendszer mellett ez a harmadik közös projektjük. Cser Katalin az alapítvány képviselőjeként elmondta: a nyolc férőhelyes, akadálymentesített Autista Házban hét fiatal kap helyet. Ők egyébként tegnap vették birtokba a megszépült ingatlant.

A szakember szerint Mosonmagyaróváron és környékén mintegy negyven autista élhet, közülük – az enyhén sérültek – akár munkát is tudnak vállalni.

A helyi Rotary klubot és az alapítványt régóta szoros kapcsolat fűzi össze, a karitatív szervezet többször is támogatta fejlesztőeszközökkel az autistákat.

Olvasóink írták

  • 1. madrasi 2012. április 04. 16:57
    „Nagy szép dolog a Rotarytól a támogatás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövés a mosonmagyaróvári sétálóutcán

A kirakatüvegen keresztül lőtt át véletlenül az utca túloldalára az egyik pénzintézet biztonsági őre a magyaróvári sétálóutcában. Tovább olvasom