Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Átépítik a krónikus osztályt is

Már néhány hete zajlik a gyermekosztály átépítése, s a napokban megkezdődött a krónikus részleg bővítése is a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. A munkálatok miatt ideiglenes változásokat vezettek be a gyermekjáróbeteg-szakrendelésben, a gyermek- és a krónikus osztályon és a szülészet-nőgyógyászati részlegen is.
A gyermekosztály átalakítása miatt a járóbeteg-szakrendelés és a gyermekvérvétel már ideiglenesen a rendelőintézet második emeletére költözött, az osztály pedig átmenetileg az „F" épület harmadik emeletén működik. Megközelíteni – a szülészet-nőgyógyászati részleggel együtt – a röntgen előtti lépcsőházból lehetséges.

A napokban megkezdődött a krónikus osztály átépítése is. Az épületrész bővítésével lehetőség nyílik további tíz krónikus ágy működtetésére. A bővítést és akadálymentesítést két ütemben valósítják meg, emellett teljes körűen felújítják az épületet, kicserélik a külső nyílászárókat. Minden kórteremhez közvetlen fürdőkapcsolatot is biztosítanak. Az első ütem munkálatai már elkezdődtek, ezért tizennyolc ágy működését ideiglenesen felfüggesztették. Ez várhatóan augusztus közepéig tart. Ekkor a tervek szerint huszonnyolc ágyat átadnak, majd a második ütem végén összesen ötvenhárom fekhelyen tudják ellátni a betegeket.
Az osztály felújítása során nem változik sem a betegelőjegyzés, sem a felvétel rendje. Továbbra is a háziorvos előjegyzése, beutalása alapján veszik fel a beteget, illetve a kórház aktív osztályairól belső áthelyezéssel.

Az előjegyzés munkaidőben a 96/574-801-es telefonszámon is lehetséges.

Az ideiglenesen csökkentett krónikus ágyakon kizárólag kezelés céljából beutaltakat tudnak elhelyezni. A kapacitás átmeneti csökkenése miatt szociális indokkal vagy pusztán ápolási céllal az osztály nem tud felvenni betegeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarokat kevésbé riasztja a hellén válság

A görög euróövezeti tagság megszűnésétől a katonai puccsig több forgatókönyv is született az ott… Tovább olvasom