Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Átépítés: költözik a gyermekosztály Mosonmagyaróváron

Ideiglenesen új helyre költöztetik a kórház gyermekosztályát, mivel megkezdődik a Karolina átépítése. Időlegesen a gyermek járóbeteg-szakrendelés a rendelőintézet második emeletén működik.
A Karolina Kórház központi egységeinek tömbösítését és a krónikus osztály bővítését célzó, uniós támogatással megvalósuló beruházás keretében megújítják a gyermekosztályt, valamint új gyermekambulanciát is kialakítanak.

A munka most érkezett olyan fázisba, ami ideiglenesen érinti a betegforgalmat is. A gyermekosztály átalakítása miatt hamarosan a járóbeteg-szakrendelés és a gyermekvérvétel egy időre a rendelőintézet második emeletére költözik. A rugalmasabb betegellátás és a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében kizárólag beutalóval és időpont-egyeztetéssel tudják fogadni a betegeket. Időpontot az 574-662-es telefonszámon lehet kérni.

Az átalakítás idejére a gyermekosztály ideiglenesen új helyen, a kórház „F" épületének harmadik emeletén működik. A beruházás miatt a szülészet-nőgyógyászati, illetve a gyermekosztály átmenetileg a röntgen előtti földszinti lépcsőházból vagy a nőgyógyászati ultrahangos rendelő felől közelíthető meg.

A városban gyermekorvosi ügyelet két helyen működik: a mosonmagyaróváriakat a Mosonyi utcai városi ügyeleten – hétvégén és ünnepnapokon délután 1 óráig gyermekorvos is rendel itt –, míg a vidékieket a Csaba utcai ügyeleten – a mentőállomással szemben – látják el. Ügyeleti időben a kórház gyermekosztályán csak telefonos készenlét működik, ezért az intézmény kéri, hogy elsősorban a városi orvosi ügyelethez forduljanak a rászorulók.

A munkálatok keretében a krónikus osztály is tíz ággyal bővül. Ezért az átalakítás idejére néhány kórtermet kiürítenek, a betegeket pedig átköltöztetik.

Az összességében 842 millió forintos átépítéshez mintegy 758 milliós uniós támogatást kapott a kórház. A beruházás részeként korszerű orvosi műszereket és eszközöket is beszereznek. Megújulnak a röntgenosztály gépei, fejlesztik az ultrahang-diagnosztikát, új eszközökkel szerelik fel a megújult műtőket is. Új számítástechnikai eszközöket s a betegirányítást, a kórház szakmai és gazdálkodási működését támogató szoftvereket szereznek be.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növeli tulajdonrészét a mosonmagyaróvári önkormányzat a MoWin Parkban

Növelheti közvetett és közvetlen tulajdonrészét a mosonmagyaróvári MoWin ipari parkban a város… Tovább olvasom