Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Ásványráró Kimlével társult

Dr. Minkó Nikoletta korábbi ásványrárói jegyzőt három hónap helyettesítés után Kimle és Károlyháza körjegyzőjévé nevezték ki.
A három település jövő év elejétől közös körjegyzőséget tart majd fenn, addig viszont társulnak oktatási intézményeik.

Három hónapon keresztül, június végéig helyettesítéssel látta el dr. Minkó Nikoletta ásványrárói jegyző a Kimle–Károlyháza körjegyzőség feladatait. A korábbi körjegyzői állás megüresedett, az önkormányzat pályázatot írt ki az állásra. Többszöri pályáztatás után született döntés: július elsejétől dr. Minkó Nikoletta lett a körjegyző Kimlén és Károlyházán, míg ettől a hónaptól Ásványrárón helyettesít. Mindezt jövő év elejéig, akkor ugyanis a három település közös körjegyzőséget alakít.

– 2006 óta tevékenykedtem Ásványrárón jegyzőként. A település 2012. január elsejétől csatlakozik a Kimle–Károlyháza körjegyzőséghez. Addig is három napot Kimlén, másfelet Ásványrárón dolgozom – mondta el dr. Minkó Nikoletta. A három település ezzel a döntéssel megtakaríthat, hiszen így közösen állják a körjegyző bérét.

Nemcsak körjegyzőségük lesz azonban közös: iskolák és óvodák is társulnak, a kimlei intézmény gesztorságával.

– Ez egyfajta előremenekülés, hogy iskolánk és óvodánk társul tagintézményként a kim-
leivel. Fenntartás szempontjából mindenképpen jobb lesz az oktatási intézményeinknek – mondta el érdeklődésünkre Tatainé Popp Rita ásványrárói polgármester, aki szerint egyelőre még nem tudni, hogy anyagilag milyen pozitívumot jelent a társulás. Döntésük értelmében az egy-nyolc osztály helyben marad. Az önkormányzat egyébként nyár elejétől a konyhát is kiadta egy vállalkozónak.

– Az már jól látszik, hogy a kormány a nagyobb intézményeket támogatja. Ásványráróval a társulás során egy közel ötszáz óvodást, iskolást nevelő, oktató intézményt tudunk létrehozni. Szakmailag is előrelépést jelenthet ez a döntés – vette át a szót Balsay Zsuzsanna kimlei polgármester. Egyébként Kimle és Károlyháza az elsők között hozta létre iskolai társulását még 2003-ban. Ez anyagilag is többletforrásokat eredményezett akkor. Az, hogy most Ásványráró is csatlakozott ehhez a társuláshoz, nem jelent Kimle és Károlyháza számára további plusznormatívát.

Olvasóink írták

  • 2. halas001 2011. július 27. 17:32
    „A társulás is csak egy menekülési próba a kiúttalanságból, vagy a jegyzőnő viszi magával a házát is?”
  • 1. krigli 2011. július 21. 07:52
    „Ez nem valódi társulás! Majd ha kirúgnak egy-két tanárt is,akkor lesz "igazi"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörösiszap-tározók: vizsgálat, szemle

Szembetűnő és érthetetlen különbségek vannak a tavaly októberben átszakadt ajkai, illetve a három… Tovább olvasom