Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Aradi Tibor műkézre vár

Csupán a büntetőjogi eljárást szüntették meg Aradi Tibor osztrák munkaadója ellen, kizárva a balesetbeli szándékosságot. Tibor most szanatóriumban van és speciális művégtagra vár.

Lapunk folyamatosan figyelemmel kíséri Aradi Tibor állapotát, akinek balesetéről már több alkalommal is olvashattak: a halászi férfi egy építőipari hulladéklerakatban dolgozott a burgenlandi Feketevárosban (Purbach). Munka közben egy rostálógép letépte a karját. Ezután saját maga autózott be a kismartoni kórházba. Onnan helikopterrel a bécsi központi kórházba szállították, ahol hat órával a baleset után még sikerült visszavarrni az alkarját, ám pár nappal később vérrög keletkezett benne és fertőzés is megtámadta, így azt amputálni kellett.

A most megjelent sajtóhírekkel ellentétben egyelőre szó sincs arról, hogy semmilyen kártérítést nem kap Aradi Tibor.

„Nem igaz a hír, miszerint kimondták, hogy a cég nem vonható felelősségre a balesetért. Csupán arról van szó, hogy a büntetőjogi eljárást szüntették meg, mivel a szándékosság kizárható" – tudtuk meg Aradi Lajostól, Tibor édesapjától.

„A munkaügyi felügyelőség továbbra is vizsgálódik, és ha megállapítják a cég mulasztását, úgy gondolom, hogy a fiam számíthat kártérítésre. Ám ennek mértékéről, illetve arról, hogy mikor kapunk határozatot az üggyel kapcsolatban, semmit sem tudunk" – tette hozzá.

Az édesapától megtudtuk azt is, Aradi Tibor egy hónapja szanatóriumban van, naponta több kezelést kap. A karjáról mintát vettek, de egyelőre kérdéses, hogy milyen típusú művégtagot kap. Mint ahogy az is, hogy mikor jöhet végleg haza a szanatóriumból. „Egyelőre csak várunk" – mondta az édesapa.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 86-oson: kamion és autó ütközött

A 86-os főúton a 179-es km-nél egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze kedden délután, majd… Tovább olvasom