Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Apa és lánya csempészte volna a koszovóiakat Németországba

A magyar sofőr és lánya kétezer euróért nyújtott segítséget három koszovói fiatal Németországba csempészéséhez. Hegyeshalomban elfogták őket.
A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök február 11-én 23 óra 55 perckor a hegyeshalmi határátkelő közelében lévő töltőállomás parkolójában figyeltek fel a magyar rendszámú BMW gépkocsira.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A kocsiban három külföldi férfi ült, akik a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal és a továbbutazás feltételeivel nem rendelkeztek. Ketten koszovói személyigazolványt, harmadik társuk diákigazolványt adott át az intézkedőknek.

Az egyenruhások az autó mellett igazoltatták a gépkocsi magyar sofőrjét és 18 éves lányát. A 42 éves férfi beismerte, Németországban kereste meg egy albán férfi, aki megkérdezte tőle, vállalja-e, hogy három koszovói fiatalt átcsempész a határon. Németországba szállításukért kétezer eurót ajánlott neki. Koszovói utasait Budapesten egy hotel előtt vette fel gépkocsijába, hogy jogellenesen külföldre szállítsa őket.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A három koszovói férfit tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt állították elő a rendőrök. A 42 éves férfi és 18 éves lánya ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyobb körültekintést gyalogostól, autóstól

Tovább olvasom