Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

Alázattal szolgál a faluvezető

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Tűzzománc Emlékplakettjével ismerték el a napokban Csaplár Zoltán mecséri polgármester több évtizedes munkásságát.
"Szép, elhivatottságot követelő munka a polgármesteré, alázattal kell szolgálni a közösséget, mely a bizalmát belém helyezte" – ez a hitvallása a 69 éves Csaplár Zoltán mecséri elöljárónak, aki 33 éves kora óta településvezető. A szigetközi falu első emberét a napokban a TÖOSZ Tűzzománc Emlékplakettel jutalmazta. Az elismerést a szövetség alapító tagjaként, valamint sikeres településvezetőként az önkormányzatok érdekében több évtizeden át végzett következetes és eredményes munkájáért vehette át.

– Az abdai gépállomáson indult a pályám. Két év katonaság után kerültem a mezőgazdasági szakiskolába oktatónak, majd a mezőgazdasági, erdészeti és vízügyi dolgozók szakszervezetének munkáját segítettem. 1979-ben az akkor egy tanácshoz tartozó Lébény, Mosonszentmiklós és Mecsér vezetője lettem. Így 33 éves korom óta, két megszakítással irányítok települést – vezeti be három évtizedes történetét Csaplár Zoltán.

Mecséren az árvíz elleni küzdelem adott sok teendőt Csaplár Zoltán polgármesternek. A felvételen Áder János köztársasági elnök mellett. Fotó: Kisalföld-archívum.
Mecséren az árvíz elleni küzdelem adott sok teendőt Csaplár Zoltán polgármesternek. A felvételen Áder János köztársasági elnök mellett. Fotó: Kisalföld-archívum.

A korábbi tanácselnök, későbbi polgármester büszke az elért eredményekre: a közművesítéstől a csatornarendszer kiépítésén keresztül a gáz bevezetéséig. A rendszerváltás után ugyan kihagyott egy ciklust, azonban, mint mondja, visszahívták, akkor már Lébénybe. Itt az ipari park létrehozását tartja a legfontosabb lépésnek. Két szívinfarktus után, 2006-ban nyugdíjba vonult, szülőfalujában, Mecséren telepedett le. Azonban hiányzott neki a „csatazaj": a 2009-es időközi választások óta harmadszor szavaztak bizalmat neki a mecsériek.

– Az infrastruktúra fejlesztése mellett a kultúrát és a sportot is mindvégig szívügyemnek tekintettem. Szülőfalumban is több sikeres pályázatot tudhatunk magunk mögött, az éves rendezvénytervünkben olyan nagy nevek is helyet kaptak, mint Mága Zoltán vagy a Bécsi Állami Operaház művészei – zárta szavait Csaplár Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivartalanítási akció Mosonmagyaróváron

Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány már évek óta szervez ivartalanítási akciót a nem kívánt… Tovább olvasom