Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Aláírások a péteri iskola megmaradásáért

Több mint négyszáz aláírást gyűjtöttek össze a mosonszentpéteri városrészbeli Klafszky Katalin-tagiskola megmentéséért. Lakossági fórumot is szerveztek a lakók. A kisváros képviselő-testülete szerdán tárgyalja újra a megszüntetésről szóló korábbi döntését.
A mosonszentpéteri városrészen élő, általános iskolás korú gyermekek szülei korábban fórumot kezdeményeztek a Klafszky Katalin-tagiskola jövőjével kapcsolatosan. Tizenöt pontba foglalták érveiket, indokaikat, hogy miért ne szüntesse meg a város a településrész iskoláját. A kérelemben az iskolabezárással kapcsolatos döntés újratárgyalását, valamint a szentpéteriek kedvező döntés meghozatalát kérték, melyhez több száz aláírást is csatoltak.

Az iskola jövőjét a város elöljárósága holnapi ülésén újratárgyalja. A testület számos döntést hozott az elmúlt évben ezzel kapcsolatosan, és ezek mindegyike a tagiskola megszüntetése és a központi iskola bővítése mellett szólt.

A testület tavaly február 10-én, a mosonszentpéteri tagiskolában tartott kihelyezett ülésén – 12 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett – döntött a központi iskola fejlesztéséről, a Klafszky megszüntetése mellett. A döntés megalapozását segítették a Bella Zsolt iskolaigazgató által bemutatott szakvélemények. A képviselők tavaly novemberben fogadták el a város 2011–2014-es gazdasági programját, melyben kiemelt feladatként említik a Körzeti Általános Iskola központi épületének korszerűsítését, bővítését mintegy 400 millió forintból. A Klafszky bezárása is felmerül ehhez kapcsolódóan. Idén februári ülésükön a költségvetési rendeletben a fejlesztési munkálatok megkezdésére már 150 millió forintot irányoznak elő a Iparos és Szabadság utcai épületek felújítására, bővítésére.

A Klafszky-tagiskola jövőjéről szerdai ülésén dönt a jánossomorjai képviselő-testület.
A Klafszky-tagiskola jövőjéről szerdai ülésén dönt a jánossomorjai képviselő-testület.


– A péteri szülőkkel beszélgettünk, és mindenki azon a véleményen volt, hogy meg kell menteni az iskolát, ezért fogtunk bele az aláírásgyűjtésbe, a lakossági fórum megszervezésébe és a kérelem megírásába – mondja már a szervezést vállaló egyik édesanya, Tóthné Takács Mónika. Hozzáfűzte: sok segítséget kaptunk, és mindenki a támogatásáról biztosít minket, s nemcsak a mosonszentpéteri lakosok, hanem a város többi részének lakosai is azt szeretnék, ha Szentpéteren megmaradna az általános iskola.

Az iskola mellett szól az aláírók véleménye szerint, hogy az intézmény kisebb, mint a szentjánosi, ezért sokkal alkalmasabb a gyerekek nevelésére, amelyre mostanában nagy hangsúlyt fektetnek. Családiasabb a légkör, a gyerek és a tanár között jobb kapcsolat alakul ki, amely nagyban elősegíti a gyerek fejlődését. „Tudjuk, hogy pénzügyi oldalról gazdaságosabb lenne csak egy iskolát fenntartani, de a gyerekek érdekeit nézve nem hozhatunk csupán gazdasági döntést. Több mint négyszáz aláírást gyűjtöttünk eddig össze, csak péteri lakosoktól, olyantól is, akinek valamilyen érdekeltsége van a péteri iskolában, például gyermeke, unokája, rokona jár oda" – szögezte le Tóthné Takács Mónika.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Nagy István határolódjon el!

A Magyar Szocialista Párt Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete mélységes felháborodását fejezi ki… Tovább olvasom