Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A társulás fogadhat támogatást

Mosonmagyaróvár - Szakképzési hozzájárulást tavaly szeptember óta csak a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás részére lehet befizetni. Így a pénz rajtuk keresztül jut el tagiskoláikhoz.
A nemrégiben megalakult Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulást a megyei önkormányzat, Kapuvár, Mosonmagyaróvár és Csorna hozta létre. A cél az egyes szakmacsoportok képzési összehangolása, a források koncentrálása, a munkaerő-piaci igényekre való rugalmas reagálás, a gyakorlati képzés erősítése, a felnőttképzés kiteljesítése. Medgyesi Imre ügyvezető igazgató elmondta: Mosonmagyaróvárról a Haller-, a Bolyai- és a Hunyadi-iskolák a tagjai a szervezetnek további kilenc megyei intézménnyel együtt.

A központ Mosonmagyaróváron van. Az iskolák önállósága nem szűnt meg a tagsággal, de együtt kell dolgozniuk a szakképzés fejlesztése érdekében. A társulási megállapodás szerint ugyanis a stratégiai kérdésekben közös döntést kell hozni. E célra az uniós pályázati forrás két évre elegendő. Ez idő alatt ki kell munkálni azokat a közös szakmai, szervezetfejlesztési folyamatokat és kereteket, amelyek megalapozzák a hosszú távú együttműködést.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: az együttműködés ilyen mélységei-
re eddig még nem volt példa a szakképzés tervezésében.
Nem változik az iskolák szakmakínálata, ám a tervek között szerepel
a közös beiskolázási rendszer kialakítása.

Az éves tantárgyfelosztást, órarendkészítést viszont már a következő tanévtől közösen végzik. A felnőttképzésben már most bővítik a kínálatot.
Medgyesi Imre hangsúlyozta: szakképzési hozzájárulást az iskolák szeptember óta közvetlenül nem fogadhatnak. A pénzt a társulás részére lehet befizetni és így jut el tagiskoláikhoz. A támogatási szerződéseken nem lehet az iskolák nevét feltüntetni, csak szakmacsoportot szabad megjelölni. A társulás minden segítséget megad, hogy a támogatások eljussanak az érintettekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nincs osztrák roham a trafikokban

Hegyeshalom - Az osztrák trafikosok megélhetésüket féltik, amiért január elseje óta már nem csupán… Tovább olvasom