Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A rendőrség keresi a hiányzó kilométereket Mosonmagyaróváron

Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult nyomozás a helyi buszközlekedésben az elmúlt négy évben állítólagosan hiányzó 1 millió kilométer ügyében.

Az ügyészséghez fordult Muráncsik László önkormányzati képviselő a helyi buszközlekedésben az elmúlt négy évben számolt csaknem egymillió kilométeres hiány miatt.

A képviselőt – aki egyébként a helyi buszközlekedés felülvizsgálatára létrehozott bizottság vezetője is – pénteken értesítették hivatalosan, hogy a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt tett feljelentése alapján a megyei főügyészség nyomozást rendelt el. Ennek lefolytatásával a megyei rendőr-főkapitányságot bízták meg.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. IM 2010. augusztus 20. 00:00
  „Megváltoztatta az Önkormányzat a menetrendet 2010.május 31-töl. Amiben azAutóbusz -végálomásról 22.08-kor induló 1-es helyi járatot megszüntette . Helyette betette a 6-os körjáratot 22.10-re ,megjegyzem ami a Városközpontban nem áll meg és 22.20-ra az 1K-es helyi járatot. Na a tény 22.10 , 6-os járaton ketten vagyunk minden nap, én meg a sofőr. A 22.20-ast 1k-t meg senki nem várja meg aki városközponti mert addigra biciglivel is hazaér még 2-méteres hóban és orkánerejű szélben is. A sofőr meg egyedül megy minden este 22.20 kor. Drága Muráncsik Úr uljön már fel erre a járatra , hogy lássa a valós helyzetet. Hova megy a drága adófizetők pénze felelőtlen döntések miatt.”
 • 31. Japo 2010. augusztus 17. 17:53
  „Kedves Tudo! Én nem állítottam,hogy hülyén halsz meg, másról is csak akkor, ha ismeremés meggyőződtem róla. Én nem M.L. képviselőt védem, nincs rá szüksége szerencsére. Én csak túl sokat foglalkoztam ezzel az üggyel és a többi volánnál is ez lesz a helyzet állíthatom. Nem értem azokat akik talán semmit nem tudnak az egészről mégis itt irogatnak és közben összekeverik a magánéletet a hivatással, nem kellene. Az, hogy valakinek tönkre megy a vállalkozása nem azt jelenti,hogy semmihez . nem is biztos,hogy tehet róla. Az enyém is tönkre ment pedig nem akartam és nem is én hibáztam. Tudod elég ha egyszer-kétszer nagyobb számlát nem fizetnek ki neked az elvégzett munka után és már véged is van. Senkinek nincs annyi tartaléka, hogy ezt kiküszöbölje,ha mégis akkor lopta.Szóval vissza a tényekhez, az ügyészség különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntette alapos gyanúja miatt rendelte el a nyomozást. Van még 1 fontos dolog, ha muráncsiknak nincs igaza már május óta szajkózza, hogy a volán csalt a kilométerekkel. Szerintetek ha ez nem igaz miért nem jelentették fel Muráncsikot és miért akartak vele mindenképpen egy szobában megeggyezni?”
 • 30. ordas01 2010. augusztus 17. 17:11
  „Volán busszal utaztam tegnap én csak hallgattam mit beszélnek hozzá nem szóltam a dologhoz,de állítólag a volánnál gyűlés lesz és főnök váltás ha nem sárosak akkor hova ez a nagy sietség!?Igaz ez?
  Meg még egy kérdésem lenne valaki mondja már meg egy busz utasainak ellenőrzéséhez miért kell négy ember.
  Kettőt értem egyik vezet a másik felszáll a következő állomásnál meg jön érte.
  De láttam már olyat is ,hogy menetrendet is 4-en cseréltek,ráadásul hibásat helyeztek ki.”
 • 29. pancser 2010. augusztus 17. 13:03
  „29! Nem én állítottam hanem Japo, okoska "tudo"!”
 • 28. tudo 2010. augusztus 17. 07:47
  „Japo ! Érted már? A BKV állami cég! Nem halok meg hülyén. Na most kell kiszállni.”
 • 27. pancser 2010. augusztus 16. 22:33
  „Még valamit M.L.-t lángpallossal védelmező "Japonak". A BKV előhozatala jól példázza, hogy a feje tetjére állítva nézitek a világot. A BKV mint állami cég vagyonát hordták szét egyesek a gyanú szerint. A Volán esetében M.L. álltása szerint viszont a vállalatba hordták a pénzt, akár nem egyenes uton is állítólag. Mecsoda különbség elvtársak!”
 • 26. pancser 2010. augusztus 16. 22:18
  „Ugyan már, vadakat állítotok, aminek semmi köze az igazsághoz. Ha vaalki azt sem tudja mi a bűncselekmény azzal vitatkozni sem érdemes. Nem lett semmivel sem megalapozottabb botcsinálta M.L, "szakértő" állítása attól, hogy az ügyészség nyomozásra adta át a az ügyet a rendőrségnek. Egyelőre még nem M.L. és haverjai döntik el mi a bűn, de még csak nem is a rendőrség, hanem a bíróság. A kutya ott van elásva, hogy a tisztelt "szakértő vállakozása bukfencet vetett és jól jönne a zsozsó amit a a képviselőségért és egynehány más tingli tangli szakértésért kapna. A Fidesz szégyene az, hogy ez az ember egyáltalán a politika porondján lehet. Mert nem az a politikus aki feljelentget, hanem az aki képes az emberekkel bánni, akár vállalatról akár egyénekről van szó. Amikor valaki merev karóként viselkedik az mindennek nevezhetó csak politikusi magatartásnak nem. Fideszre szavaztam volna, de erre az emberre soha! "Japó" mégis mit teszel ha a villanyszerelőd szerinted túlszámláz? Mész az ügyészségre? Ha igen akkor egy összeférhetetlen, ugyanakkor tehetetlen ember vagy!”
 • 25. Japo 2010. augusztus 16. 17:46
  „Kedves pancser ha ennyire benne vagy a volánba kérdezd már meg valamelyik vezetőtő, hogy most már miért nem a volán szállítja a Dunakiliti Vertas fuvarokat. És ha már ott vagy azt is kérdezd meg,hogy most ki végzi ezt a szállítást? Meg fogsz lepődni, ha egyáltalán választ kapsz. Vagy te úgyis tudod?”
 • 24. Japo 2010. augusztus 16. 17:41
  „22-nek Találó a neved és azt hiszem inkább te vagy valamelyik volános rokona. A ények azok tények. A BKV is állami vállalat nem? Akkor ott sem kell vizsgálódni. Te most tényleg nem érted az egészet vagy csak agymosott vagy. Ha már az ügyészség elrendeli a nyomozást akkor a büncselekmény megállt. Csak a mértéke fpg némileg változni ez képezi a nyomozás tárgyát nem az, hogy van bücselekmény vagy nincs. Most sok olyan i skiderül amiről eddig fogalmunk sem volt mert a volán az elszámoláson kívül nem tartozik beszámolóval az önkormányzatnak. Pl arról sem, hogy a tesco körforgalomnál amikor a busz kivitte a villanyoszlopot kiderült,hogy az abusz hivatalosan a műhelyben volt és lám mégis kivitte az oszlopot. Jó mi? És ez csak a kezdet.”
 • 23. tudo 2010. augusztus 16. 13:43
  „Jól értem? Az a bűn,hogy M.L foglalkozik az üggyel? Kivizsgálta és megtalálta a zsiványságot? A bűn az bűn és 600 millát elloptak mert nem volt kontroll.A K.Volán és Mosonmagyaróvár város az nem két állami vállalat ahol egymás között hintáztatják a pénzt.Egyértelmű,ha erről lenne szó nem vizsgálódna a rendőrség és az ügyészség.Az már csak hab a tortán,mikre költöttek a Volánnál.Nyugdíjasra tankolás,horvát nyaralás stb.
  A jelen állás szerint a bűnt a Volánnál követték el és a törvények...........”
 • 22. pancser 2010. augusztus 16. 13:07
  „21! Nem rokon vagy véletlenül, vagy még rosszabb? Mi fenét keres itt Lauder nálad? Mondom még egyszer, hogy a gyengébbek is értsék. A Volán állami vállalat, Lauder meg magánbefektető. Ha valahol meglopják az embereket az a magánszféra. Az állami cégek esetében ez messze nem így van, sokkal inkább tutyimutyiságból szalasztanak el bevételeket, üzleti erőszakosságuk még csak nem is mérhető a magánvállakozásokéhoz. A rongyos dossziékkal pózolő legfeljebb a rokonaira meg a gruppenes haverejaira tett jó benyomást. A Fidesz nagy ballépése M.L. felkarolása.”
 • 21. tudo 2010. augusztus 16. 11:38
  „Nagyon jól teszi M.L ,hogy most kiáll a témában és tudjuk,hogy hosszú ideig kell harcolnia.Úgy emlékszem főnökei a "tárgyalásos megoldás"-t szorgalmazták.Ezek szerint széllel szemben vizesít.A lényeg
  Erőfölénnyel visszaélve 600 millió forintal túlszámlázta,aminek egy részét máshova v.szeg a győri üzemre
  költötték, másik részét saját luxusra költötték.A törvény mindenkire érvényes Magyarországon ,mondta
  O.V. Laudernek.Nagy mocskosság volt a Kisalföld Volántól Óvárt így megszívatni”
 • 20. pancser 2010. augusztus 16. 11:21
  „19-hez! Nem szeretem, ha az orrom alá dugnak valamit, külünösen azt nem ha valami priférikus, alig hiteles valamit, egy tv csatornát. Irtó nagy ügy, egy állami cég állítólag megkárosította Mosonmagyaróvárt. Miért nem perlik mindjárt a gazdát, a tulajdonost, az állam gyarapodott az állítólagos csalásból, ő nevezi ki a vezérigazgatót, az állam revizorai ellenőrzik a saját vállalatát, érti ezt egy józan embet? Ez olyan mint amikor valaki saját magát rugja tökön, az állam által fizetett ügyészség rendőrség nyomoz saját maga ellen. Egy biztos vesztese biztosan lesz az önkormányzati választásoknak M.L! Hatalmas baki ez az ember kedves helyi Fidesz vezérkar, az MDF-ből erkölcsi okból kirúgott ember nem való a Fideszbe. Ha már magatok közé vettétek és indítjátok ennek negatív következményei lesznek minden választókörzetben is! Még van idő, egy erkölcsi alapú lépés jobb mint a semmi!”
 • 19. Japo 2010. augusztus 16. 06:14
  „pancser! Szó nem volt arról, hogy az említett média milyen helyet foglal el a tájékoztatás listáján,legfőképpen nem a te listádon. Azért nem árt,ha néha elolvasod mert ott sokminden megjelenik ami máshol nem, vagy nem azzal a tartalommal. Lehet fikázni és el lehet gondolkodni rajta,hogy miért van ez.”
 • 18. invektus 2010. augusztus 15. 21:17
  „kedves pancser na lássa :)))))))))”
 • 17. Japo 2010. augusztus 15. 19:59
  „Az a bizottság amiről beszéltek soha nem létezett csak tavaly hozták létre pont azért mert a volán elszámolásának utána néztek ennyi”
 • 16. Boli 2010. augusztus 15. 19:18
  „Az önkorm.bizottságnak (ki is a helyi buszközlekedés felülvizsgálatára létrehozott bizottság vezetője??) ellenőrzési kötelezettsége van és volt is ezen a területen. Amikor elmúlt 4 évről beszél ez a jóember, akkor a saját felelősségéről miért nem esik szó? Mikor lesz ő is felelősségre vonva? Ha igaz ez, miért hallgatták el eddig az "elvtársak"? Ha pedig mindez még igaz is lenne, mekkora felelősség terheli a képviselő urat, hogy idáig fajulhattak a dolgok? Mindig is mondtam, mindössze arról van szó, hogy jönnek a választások és a képviselő úr aggódik az állásáért! Van is miért, mert a teljesítménye a képviselőtestületben üldögélők egy részével együtt eléggé nulla. Most aztán nagy patáliát csap, lássák, hogy ő aztán.... Egyébként meg a Volán a hülye, hogy tűri ennek a figurának és "bajtársainak" a mocskolódásait. Ha meg stikliztek, ki kéne állni és megmondani, még mindig jobban járnak, mint ezeknek a mocskolódásait hallgatva és tűrve!”
 • 15. meir 2010. augusztus 15. 15:21
  „14-es!!
  Ne almodj ha ebren vagy!!!!
  olvasd a rengeteg burkoltan vagy akar nyiltan-"budos cigany"-ozo,es "zsidozo" irast!!
  aztan szamold meg ezekbol eddig hanyat moderaltak ki??
  csodalkozni fogsz!!!!”
 • 14. Azidegen. 2010. augusztus 15. 10:41
  „moderálva”
 • 13. pancser 2010. augusztus 15. 09:36
  „Az említett média nem a tájékoztatás csúcsa! Az ügyészség hivatalból vizsgálódik, nem azért mert bármelyik oldalon is állna.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenmillió forintot kapnak egészségházra

Ötvenmillió forintot kap Halászi a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében egészségház… Tovább olvasom