Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A rendfenntartás mellett mélységi ellenőrzéseket is végeznek

Mosonmagyaróvár - Közel megduplázódott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának létszáma. A körzeti megbízott alosztály helyett rendőrőrsöket hoztak létre, valamint az ügyeleti csoport is az osztályba integrálódott.
Jelentős változáson ment keresztül a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya az elmúlt időszakban. A megszűnt határőrségtől érkezett kollégákkal kiegészült létszám mellett több szervezeti változás is történt.

Az átszervezésekről Timár Gábor alezredes, osztályvezető lapunknak elmondta: a leglényegesebb változás, hogy megszűnt a korábbi körzeti megbízott alosztály, amihez a halászi, hédervári, lébényi, mosoni és jánossomorjai körzeti megbízottak tartoztak. Az alosztály helyett a Szigetköz Rendőrőrsöt hozták létre, idetartoznak a körzeti megbízottak.

Megalakult továbbá a Jánossomorja Rendőrőrs is, ahol a körzeti megbízottakon kívül nyomozó csoport is működik. Az alezredes szerint Jánossomorja bűnügyi fertőzöttsége indokolta, hogy a városban nagyobb létszámú rendőri szervezetet hozzanak létre és a helyi önkormányzat is ezt igényelte. Az új egységek mellett továbbra is működik a Hegyeshalom Rendőrőrs a rajkai és hegyeshalmi körzeti megbízottakkal, illetve nyomozó csoporttal. A megnövekedett létszámú közrendvédelmi osztály új feladatokat is kapott. A közterületek rendje és a közbiztonság fenntartása mellett már mélységi határrendészeti ellenőrzéseket is végeznek.

Lényeges változás továbbá, hogy az eddig a kapitányság hivatalához tartozott ügyeleti csoport az osztályba integrálódott. Ez az egység végzi a közterületi állomány irányítását, fogadja a bejelentéseket, segélyhívásokat, illetve kezeli az ide bekötött riasztórendszereket.

Az alezredes szerint az átszervezés eredményeként az eddigieknél sokkal hatékonyabban végezheti a feladatát az ügyelet. Az eddigi egy ügyeletes helyett már egy időben ketten látnak el szolgálatot a nap huszonnégy órájában. Erre többek közt azért volt szükség, mert a határőrség integrációját követően mintegy kétszeresére nőtt a közterületen szolgáló rendőrök száma.

Timár Gábor minőségi javulást is vár a változásoktól a segélyhívások fogadása és a gyors reagálás terén. Két ügyeletessel több bejelentést vehetnek egy időben és jóval több rendőri intézkedést is irányíthatnak. A nappali időszakban emellett operátor, telefonközpontos is segíti az ügyeletesek munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haltelepítés hárommillióból

Dunasziget - A halszállító kocsiból 5640 kilogrammnyi ponty csúszott pénteken a Zátonyi-Dunába. A… Tovább olvasom