Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

A megszúrt férfi köszönete a rendőrnek

Az intézkedő rendőrjárőrnek köszönheti életét az a fiatalember, akit néhány hónapja több késszúrással megsebesítettek.
Jelentős részben az intézkedő rendőrjárőrnek köszönheti életét az a fiatalember, akit néhány hónapja egy üzleti vitát követően több késszúrással megsebesítettek Mosonmagyaróváron a Malomszer Üzletházban. A férfi a közelmúltban köszönő és elismerő levelet írt az életét megmentő járőrnek.

Amint arról lapunk szeptember 30-i számában hírt adtunk, elszámolási vitát követően megszúrta üzlettársát egy máriakálnoki fiatalember előző nap kora délután Mosonmagyaróváron, a Malomszer Üzletház egyik lakásában. Az akkori rendőrségi tájékoztatás szerint a heves szóváltást követően az üzletfelek összeverekedtek, majd egy flóbertpisztoly is eldördült.

A vita közepette az egyik fiatalember egy húsz centiméter pengehosszúságú kést rántott elő, amivel hastájékon, illetve mellkason szúrta üzlettársát. A szerencsétlenül járt férfit a mentők szinte teljesen kivérezve, súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
A megszúrt fiatalember mára részben felépült, s megtudta, hogy a tragikus esetkor a helyszínre elsőként kiérkező rendőrjárőrnek nagyban köszönheti életét. Ezért a közelmúltban köszönő és elismerő levelet írt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársának.

„ Az élet megajándékozott egy olyan járőrrel, aki a szolgálati kötelességénél sokkal többet teljesített: ez a többlet volt az, ami miatt most írhatok önnek, és aminek következtében a családom körében tölthetem napjaimat" – többek közt ezek a szavak állnak az intézkedő rendőrnek címzett levélben.

A vérben fekvő sérültet megtaláló járőr még a mentősök kiérkezését követően is próbált segíteni a fiatalemberen, annak ellenére, hogy nem feladata az orvosi segítségnyújtás, a segítőkész járőr végezte a lélegeztetést és tartotta az infúziót is.

„ A járőr munkakörén messze túlmenően segítséget nyújtott egy haldoklónak, akiről az az információja volt, hogy kiprovokált egy verekedést. Akkor nem tudhatta, hogy a padlón fekvő, sokkos állapotú, kivérzett ember egy agresszív, brutális, akár büntetett előéletű személy-e, vagy egy hidegvérű emberölési kísérlet vétlen áldozata. P egy embert látott, aki sürgős segítségre szorult, s bár nem volt feladata, aktív közreműködésével életet mentett" – áll a levélben. A megszúrt férfi, mint írja, az eset óta más szemmel látja a rendőrséget, értelmet és tartalmat kapott számára a „Szolgálunk és védünk" jelmondat.

Horváth Csaba alezredes lapunknak elmondta: a járőr valóban sokkal többet tett az előírt kötelezettségnél. Segítségével és a mentősök, valamint a műtéteket végző orvosok munkájának eredményeként sikerült megmenteni egy ember életét. A kapitányságvezető örül annak, hogy ilyen pozitív véleménnyel vannak a rendőrség munkájáról, s mint mondja, az utóbbi időben számos hasonló visszajelzést kaptak a környéken élőktől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fritőzolaj üzemanyagként

Sokaknak megfordul a fejében, hogy az egyre dráguló üzemanyagok helyett mivel hajtanák gépkocsijukat. Az elektromos és gázüzemű autók, illetve napenergiát felhasználó járművek mellett léteznek újrahasznosítással előállított alternatív üzemanyagok is, mint például a biodízel. A krumplisütés után megmaradt étolajból állítana elő üzemanyagot egy osztrák cég. Tovább olvasom