Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A Kelet-Hanság felzárkózna

Az idegenforgalom alakulásáról és a falusi turizmus lehetőségeiről esett szó tegnap a mecséri idegenforgalmi konferencián. Elhangzott: a turizmusból származó bevételek összegzésekor tavaly érződött a német vendégek hiánya.
A fórumon Csaplár Zoltán lébényi polgármester elmondta: a Kelet-Hanság Kapuja Önkormányzatok Térségfejlesztési Társuláshoz kilenc település tartozik. Ezeket szeretnék turisztikai programjukkal felzárkóztatni a szigetközi turizmushoz. Müller Mariann, a Közlekedési és Gazdasági Minisztérium turisztikai államtitkárságának munkatársa szerint a turizmus mint alternatív jövedelemforrás hazánk sikerágazata.

Az évente harmincmillió regisztrált külföldi vendéggel világviszonylatban tizenkettedik helyen állunk, ám a valóságban nem ilyen kedvező a kép. A vendégeknek csak az egytizede jelenik meg a különböző szálláshelyeken, s kilencszer kevesebbet költenek nálunk, mint Ausztriában. Átlagban 3–4 napig maradnak Magyarországon, s a szűkös kínálat miatt a főszezonunk is rövidnek mondható. Az idegenforgalomból származó bevétel 2001-ig folyamatosan emelkedett, ám tavaly, főként a német turisták távolmaradása miatt, jelentősen visszaesett.

Ez alól kivétel régiónk, amely a harmadik legnagyobb fogalmat bonyolította tavaly. Elhangzott az is: Nyugat-Dunántúlon hatvanöt település kapott állami támogatást," hogy „látogatóbaráttá" tegye községét. 2002-ben 4,5 milliárd forintos értékben vásároltak üdülőcsekket, s ez a belföldi turizmusba folyt vissza. Müller Mariann tájékoztatott: az államtitkárság a turizmus tízéves stratégiájának kidolgozásán fáradozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanműhely-korszerűsítés

A mosonmagyaróvári Haller János Általános, Szakképző, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari… Tovább olvasom