Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

˝A helyzet jelentősen javult Károlyházán˝

Károlyháza fejlődéséről csak azt felejtette el a polgármester úr, hogy két betelepült családdal folyamatosan gondok vannak.
Erről korábban a Kisalföld is beszámolt. Azóta semmi változás, sőt, még romlott a helyzet. Ez ügyben lenne mit tanulni Kimlétől. Ott nem engedték volna ezt. Nálunk valamiért ezt is lehet! A falu 90 százaléka örülne, ha megoldódna végre ez a probléma. És újra egy nyugodt kis faluban élhetnénk. Akkor lehetne sikeresnek mondani az elmúlt 10 évet" – írta olvasónk, akinek felvetésével megkerestük Szép Károlyt, Károlyháza polgármesterét.

A településvezető kifejtette: „Természetesen nem felejtettem el a problémát, de semmiképpen nem tartom olyan súlyúnak, amit az elmúlt tíz év fejlődését leíró cikkben meg kellene említeni. A konkrét eset két éve okozott feszültséget a faluban, ennek kezelésére falugyűlést szerveztünk. Ott elmondtuk a problémánkat és megbeszéltük a megoldási lehetőségeket. Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, ennek eredményeképpen rendszeres járőrözést és konzultációs lehetőséget biztosítanak a faluban. Úgy gondolom, mára a helyzet jelentősen javult.

Természetesen elfogadom, ha valakinek erről más véleménye van, ha esetleg ez egyéni sérelemből táplálkozik, javaslom, keresse meg a rendőrséget és tegyen feljelentést.

A kérdezővel ellentétben azt állítom, a mi falunk egy csendes, nyugodt és szerethető hely. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nálunk ne lennének problémás események!"

Szép Károly hozzáfűzte: „Polgármesterként arra törekszem, hogy a konfliktusokat békésen, nyíltan megbeszélve oldjuk meg. Nem gondolom, hogy ismeretlenség mögé bújva és a falu lakosságának 90 százalékára meg Kimlére hivatkozva bármit meg lehetne oldani. Javaslom az SMS-írónak, keressen fel bátran személyesen és beszéljük meg a kérdést. Ennek viszont csak akkor van értelme, ha nincs benne előítélet, nem próbálja meg osztályozni a falu lakosságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moson Mentőcsapat önkéntesekből

Az év elején lezajlott szervezeti átalakulás során a polgári védelem is az újonnan létrejött… Tovább olvasom