Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

´48-as kaszinó Mosonmagyaróváron

A Hunyadi Mátyás Diákmozgalomért Alapítvány nemzeti ünnepünk alkalmából a napokban szervezte meg a ’48-as kaszinó történelmi vetélkedőt.

Felhívásukra helyi középiskolák diákjai (11 csapat), helyi általános iskolások (9 csapat), mosonmagyaróvári járási iskolák (7 csapat) és egy felvidéki csapat jelentkezett. Az előzetes feladat Soós János emlékhelyéről és életéről készített ismertető volt, melyet Molnár Ágoston és Beregszászi Balázs értékelt.

Középiskolások között első helyezést ért el holtversenyben a Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola 10. B-s (Szabó Klaudia és Hatoss Letícia), illetve 11. E-s (Tamás Ágnes, Vörös Noémi, Ujvári Tamás) csapata. Általános iskolások között az Ujhelyi Imre Általános Iskola csapata (Galgóczi Anna, Giczi Alexandra, Trapli Szabolcs) győzött.

A legjobb járási csapat a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola csapata lett (Ábrahám Lilla, Csóka Doloresz, Jére Emese). A versenyen különdíjat kapott a szlovákiai csallóközcsütörtöki általános iskola diákjai (Fodor Éva, Kiss Máté, Szabó Dóra) alkotta csapat, felkészítő tanáruk Sike Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kapnak előnyt a hazai buszgyártók

Nem helyezik előtérbe a magyar gyártókat a Volán-társaságok buszbeszerzéseinél. Ezt a nemzeti fejlesztési miniszter fejtette ki a Kühnével kapcsolatban adott válaszában. Tovább olvasom