Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

300 millióval többől, de később épül meg

Hónapokkal később készül el és a korábbi tervekhez képest jó negyedével többe kerül a városi sportcsarnok kivitelezése.

Októberre már biztosan nem lesz sportcsarnoka Mosonmagyaróvárnak. A létesítésre korábban több kezdeményezés is indult, ám ezek sorra elbuktak. A létesítmény helyszínére is több elképzelés volt, míg végül tavaly a Városi Ifjúsági Sporttelep, azaz a Kossuth-gimnázium sportpályája és a tornaterme közti terület mellett tették le voksukat az elöljárók. Az új sportcsarnok építése az eredeti tervek szerint mintegy egymilliárdba került volna. Ehhez 240 milliós kormányzati támogatást kapott a város. A többit társasági adóból gyűjtheti össze.

„A végleges tervek nyomán beérkezett költségbecslések alap- ján a csarnok építése és a szükséges infrastruktúra kiépítése mintegy háromszázmillióval meghaladja az eredeti összeget" – tájékoztatott a Kisalföld érdeklődésére Nagy István polgármester.

Bár a területen még nem sok minden látszik, a háttérben zajlik az előkészítő munka.
Bár a területen még nem sok minden látszik, a háttérben zajlik az előkészítő munka.

A létesítményben összesen 1213 ülőhely lesz. Ebből az épített lelátókon 968, mobil lelátókkal tovább tudják növelni a férőhelyek számát.
Nagy István polgármester elmondta: ezért pótköltségvetést nyújtottak be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez. A szövetség engedélye kell ahhoz, hogy ezt a háromszázmilliót is a társasági adóból gyűjthessék össze. A kérelem elbírálása folyamatban van. Az engedély kiadását követően írják ki a közbeszerzést, majd a nyertes kivitelezővel a szer- ződéskötés után indulhat csak a kivitelezés. A polgármester hozzátette: a végleges tervek elkészülte után szembesültek a többletköltségekkel, ám nem akartak kompromisszumokat kötni a kivitelezésben, hiszen ez a csarnok hosszú távra készül.

Nagy István elmondta: jelentős előkészítő munkát végeztek már eddig is. Így például megszerezték a jogerős építési engedélyt, készülnek a rész kiviteli tervek s a tervezői költségvetés. Az ingatlant a földhivatalnál megosztatták, elkészült a parkolók és a közút közti kapcsolatok terve. A helyszínen kivágatták a fákat, kiváltatták a gimnázium szennyvízkivezetését. Elkészült a csapadékvíz-elvezetés terve és a trafó szükséges bővítése.

Az őszi szezonkezdetre már biztosan nem készül el a csarnok, de a tervek szerint az év végére befejeződik a kivitelezés.

Parkolók a csarnok körül

A csarnok köré összesen 243 parkolót terveztek a főbejárat közelében; a csarnok déli oldalán, illetve a kollégium és sportpálya között. A sportolói buszok parkolását a csarnok nyugati oldalán, a hátsó bejáratnál tervezték.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetést ért a takarmány

A szakma hazai legrangosabb elismerését nyerte el –már második alkalommal – a… Tovább olvasom