Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

2000 családnak 16 tonna élelmiszer-adomány

Kétezer rászorulónak mintegy 16 tonna tartós élelmiszert oszt szét a napokban az önkormányzat és az Életfa Egyesület Mosonmagyaróváron a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából.


A 16 tonnás élelmiszer-adományozás része annak az akciónak, ami során az Élelmiszerbank közel kétezer tonna élelmiszert juttat el az Európai Unió Élelmiszersegély-programja keretében 380 ezer rászorulónak. Az Élelmiszerbank szigetszentmiklósi és vésztői logisztikai központjából kiszállított csomagok önkormányzatokon, intézményeken és civil szervezeteken keresztül jutnak el a rászorulókhoz. A segélyek eljutnak 21 olyan településre is, amelyeket súlyosan érintett az árvíz.

A mosonmagyaróvári önkormányzat és a helyi Életfa Egyesület közreműködésével jutnak el az élelmiszercsomagok a város rászorulóihoz. Dr. Nagy István alpolgármester elmondta: a mintegy 16 tonnányi adományból minden érintettnek nyolckilós csomagot állítanak össze. A rászorulók névsorát az önkormányzat segélyezési rendszere névsoraiból, illetve a különböző civil szervezetek javaslatai alapján állították össze. Az alpolgármester hozzátette: a helyben ez idáig egyedülálló mennyiségű adományból minden rászorulónak jut a városban. Az érintetteket az önkormányzat levélben értesítette a segélycsomagról, amit az elkövetkezendő napokban vehetnek majd át a megadott helyen. A csomagok kizárólag tartós élelmiszereket, lisztet, száraztésztát, kekszet és kristálycukrot tartalmaznak.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 12 ezer tonna élelmiszert osztott szét 450 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 300 ezer rászorulónak, összesen 2,5 milliárd forint értékben


.

Olvasóink írták

  • 2. Beex 2010. június 28. 07:26
    „Oszthatnák nyilvánosan.. legalább kacaghatnánk a merzsóval érkező rászorulókon....”
  • 1. babyangyal 2010. június 26. 10:48
    „Igen megint nagyon remekül oldották meg a feladatot az illetékesek!Gratulálok nekik!Megint több olyan ember is hozzájut aki nem is igazán szorul rá,aki pedig rászorulna az kimarad .Nagyon sajnálatos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarok és szlovákiaiak egy hajóban

Az Európa-kenuval Pozsonyból indult csütörtökön a Barátság túra, melynek résztvevői a Dunán hétfőig… Tovább olvasom