Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Sokszínű zászlóerdő a „vegyesházasoknál"

Friss helyszíni jelentés a fociEB-t rendező Svájcból, ott élő magyar olvasónktól.

Stefán, Svájc:


„A múlt héten a megnyitó meccs előtt érkeztem Baselba. Az oda vezető utak, az autópályák tele voltak zászlókkal díszített autókkal. Nagyon sok esetben svájci, de német kocsikon is két zászló lebegett. Svájc nagyon vegyes lakosságú, rengeteg az olasz, a portugál, a spanyol, a német eredetű ember, akik sok esetben vegyes házasságban élnek itt, így okuk van több ország zászlóját, a házastársak zászlóit is lebegtetni. A Németországból érkező török szurkolók meg török és német zászlókat lebegtettek.

Így vannak a zászlók a házakra is kitéve. Lányom házán lebeg a svájci és az olasz zászló is, utóbbi a férje okán, sőt a német zászló is, mivel a gyerekek nevelője német lány. Ha játszanának a magyarok is, akkor a magyar zászló is kint lenne.

Miután a svájci csapat kiesett, reménykedünk az olaszokban meg a németekben. A svájciak kiestek, de mivel megverték az erős portugálokat, nincsen nagy siránkozás. A svájciak jól, de szerencsétlenül játszottak az első két meccsen. Így most mindenkinek van egy másik csapata, akinek szurkolhat.

Ahogy hallom, Ausztriában inkább lementek az árak (szálloda, étkezés, stb.), nálunk meg felmentek, ami most hibának tűnik, mert a fogyasztás nem felel meg az elvártnak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklimánia - képes érdekességek

Babakocsi helyett jó lehet a kerékpár-utánfutó, autóbuszos kirándulásnál tartalékba a kétkerekű.… Tovább olvasom