Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Londoni parkok és mikrokertek - KÉPGALÉRIA ITT!

Péter, London
A néhány hónapos londoni tartózkodás alatt szerzett tapasztalataim alapján a "kerti zaj" probléma egy ilyen kaliberű nagyvárosban nem jelentős. Ez köszönhető a helyi építészet sajátosságainak és az emberi magatartásnak is. Előző alatt azt értem -ahogy a mellékelt képek is tanúsítják- hogy egy átlagos londoni család nem rendelkezik különösebben nagyobb udvarral ill. gondozandó területtel.

A rendkívül magas népsűrűség egyenes következménye a helyhiány, aminek orvoslására kis alapterületű, többszintes, nem túl nagy udvarral rendelkező házakat építettek (ez főleg a viktoriánus korra jellemző, amikor a lakóházak nagyrésze épült (lásd: mellékelt kép a sorházakról). Ennek kompenzálására szépen gondozott parkok biztosítják a szabadidő természetben való eltöltésének lehetőségét (lásd: kép a parkról). A másik dolog ami miatt a kerti zaj nem problémaforrás: az emberi hozzáállás.

A mások iránti figyelmesség szerintem alapvetően minden emberben megvan. Az, hogy ez a gyakorlatban nem mindig igazolódik be, a körülményeknek köszönhető. Londonban az anyagi jólét általános. Ennek sokrétű következményei vannak, többek közt a kiegyensúlyozott életvitel, aminek hozománya gyakorlati dolgokban mutatkozik meg, mint a figyelmesség, mások érdekeinek tiszteletben tartása. Eddig el kellene jutnia minden embernek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petra jelenti Kínából - KÉPGALÉRIA ITT!

Tovább olvasom