Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Ingyenszonda autósoknak

Nálunk az autósok többnyire nem örülnek a szondáztatásnak, Olaszországban viszont maguk a sofőrök is elvégzik az alkoholos befolyásoltságot kimutató gyorstesztet, nem várják meg, míg a rendőr teszi ezt.

A Külföldi olvasóink jelentik rovatnak a Parmában élő Anikó írt egy olaszországi kezdeményezésről, melynek keretében egy millió alkoholszondát kapnak ingyenesen az olasz autópályákon a járművezetők. A szeptember végéig tartó balesetmegelőzési ak ció az ittas vezetők által okozott balesetekre kivánja ráirányítani a figyelmet. Az autósok minden pénteken és szombaton, éjfél és hajnali öt óra között a sztrádák mentén lévő több mint kétszáz Autogrill pénztárainál vehetik át a szondát (etilometro), így ma guk is meggyőződhetnek arról, hogy a vérükben lévő esetleges alkohol mennyisége megengedi-e, hogy útjukat biztonságosan folytassák.

Olaszországban egyébként nemrég csökkentették a határérté ket: jelenleg 0,5 gramm/liter a megengedett alkoholszint, ezen felül a gépkocsivezető ittasnak minősül. Ittas vezetés esetén a bűntetés 258-tól 1032 euróig (mintegy 66-260 ezer forint) ter jedhet, továbbá 15 naptól 3 hónapig bevonhatják az illető jo gosítványát. Itáliában a közlekedési balesetek 40 százalékának oka az alkoholfogyasztás, évente 7000-en veszítik életüket ittas vezetők által okozott közlekedési balesetben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangulatjelentés Párizsból

Tovább olvasom