Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Világvége miatt az iskolában a tanítás szünetel

A hivatalos indoklás a connecticuti iskolai mészárlást, és a december 21-re esedékes maja világvégejóslatot említi a szünet okaiként.
Michigan államban, a 88 ezer lakosú Lapeer megyében a helyi oktatási szuperintendáns úgy határozott, a megye 33 általános iskolájában két nappal előre hozzák a téli szünet kezdetét, így a karácsony előtti csütörtökön és pénteken már nem kell iskolába menniük a tanulóknak. A hivatalos indoklás a connecticuti iskolai mészárlást, és a december 21-re esedékes maja világvégejóslatot említi a szünet okaiként, mivel mindkét esemény komoly nyugtalanságot váltott ki a diákok és szülők köreiben egyaránt - írja az index.hu.

A newtowni mészárlás után Amerika minden iskolájában feszült a helyzet, sok helyen hoztak szigorúbb biztonsági intézkedéseket. A michigani oktatásügyi illetékesek szerint a világvége körüli híresztelések emellett csak másodlagos tényezőt jelentenek, de növelik az esélyét annak, hogy a karácsony előtti napokban erőszakos cselekmény történjen az iskolákban. Az intendáns megjegyzi, hogy a világvége körüli pletykákat kivizsgáltatta, és azok hamisnak bizonyultak, azonban az álhírek ezzel együtt is nyugtalanítják a gyerekeket, így jobb lesz, ha a családjuk körében töltik a következő pár napot - olvasható az index.hu cikkében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burns: Hibázott az amerikai külügyminisztérium Líbiában

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön elismerte, hogy voltak hiányosságok a líbiai amerikai… Tovább olvasom