Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Tigrisek tartanak fogva fára menekült embereket

Öt indonéziai rekedt egy fán csütörtök óta mert tigrisek, amelyek hatodik társukat megölték, még mindig a fa alatt köröznek.
Öt indonéziai rekedt egy fán csütörtök óta, és úgy tűnik, még egy ideig ott is maradnak, mert a tigrisek, amelyek hatodik társukat megölték, még mindig a fa alatt köröznek.

A férfiak véletlenül megöltek egy tigriskölyköt, és a nagymacskák vasárnap még mindig a fa körül ólálkodtak, és két-három napig tarthat, amíg a segítség odaér az észak-szumátrai nemzeti parkba – közölte a helyi rendőrség.

Indonéziában egyre gyakoribbak az emberek és a vadállatok közötti összeütközések, mert az erdőirtás miatt csökken a vadállatok élőhelye.

A férfiak az észak-szumátrai Gunung Leuser Nemzeti Park egyik eldugott részén kedden az igen ritka és drága tömjénfa után kutattak. Hogy ennivalóhoz jussanak, csapdát állítottak fel szarvasoknak és antilopoknak, de egy tigriskölyök került a csapdába, és elpusztult – mondta el Dicky Sondani helyi rendőrfőnök.

A felnőtt tigrisek ekkor a férfiakra támadtak, és egyiküket megölték. A többiek egy fára menekültek fel. A fa körül még vasárnap is négy tigris volt.

Mintegy harminc ember, köztük rendőrök és katonák indultak szombaton a bajba jutottak megsegítésére, miután a falusiak, akik látták őket, értesítették a hatóságokat. Még három nap azonban, amíg a helyszínre érnek. Ha a tigrisek még mindig ott lesznek, le kell lőni vagy el kell altatni őket, hogy kiszabadítsák a férfiakat – mondta el a rendőrfőnök.

Az olajpálma-ültetvények létesítése miatti erdőirtás fenyegette Leuser-hegyi ökoszisztémában számos állatfaj él, köztük szumátrai orángután, elefánt és tigris.

A szumátrai a föld legkisebb termetű tigrise. Mintegy 400-500 példány él a vadonban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottak és sebesültek a dél-koreai gép San Francisó-i balesetében

Biztosan nem műszaki hiba okozta az Asiana Airlines utasszállító repülőgépének balesetét, amelyben ketten meghaltak. Tovább olvasom