Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Tesztelik a Dunamenti Erőmű új beruházását

Utolsó szakaszához érkezett a Dunamenti Erőmű G3-as blokkjának 200 millió euró értékű korszerűsítése az új turbina tesztüzemelésének megkezdésével - közölte a francia GDF Suez tulajdonában lévő erőműtársaság az MTI-vel.

A barnamezős beruházást 2009-ben kezdték meg. Ennek keretében nagy teljesítményű, rugalmasan üzemeltethető új gázturbinát építettek be, amelynek magas a hatásfoka és nagymértékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az új G3 turbina ezer gigawattóra villamos energia előállítása során 200 ezer tonnával kevesebb szén-dioxidot és 330 tonnával kevesebb nitrogénoxidot bocsát ki mint korábban.

A beruházás során felújítottak egy régi, korszerűtlenné vált gőzturbinát, és beépítettek az új, nagy hatásfokú gázturbinát, aminek eredményeként az energiatermelés hatásfoka 36 százalékról mintegy 57 százalékra nő. Ezzel a felújított blokk teljesítménye a korábbi teljesítmény majdnem duplájára, 400 megawattra nő.

A saját forrásból megvalósított G3 projekt közel száz magyar alvállalkozónak és közel ezer, Százhalombattán vagy annak vonzáskörzetében élő munkavállalónak adott vagy ad munkalehetőséget. A GDF Suez eddigi jelenléte során, 15 év alatt közel egymilliárd eurót fektetett be Magyarországon az energiaiparban, az áramtermeléstől a gáz- és villamosenergia szolgáltatáson keresztül egészen a környezetvédelmi és épületgépészeti iparig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer-ötszáz éves vajat rejtett az írországi tőzegmocsár

Kétezer-ötszáz évesre becsülik annak a vajnak a korát, amelyre Írországban, Galway-től északra tőzeg… Tovább olvasom