Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Terjed a gazdasági bűnözés Németországban

Németországban egyre több cég lesz gazdasági bűnözés áldozata.
A KPMG megbízásból készített, kedden ismertetett felmérés szerint az elmúlt három évben a cégek 37 százalékánál történt valamilyen bűneset - csalás, adatlopás, korrupció -, míg három évvel ezelőtt csak 26 százalékuknál.

A 300 közepes és nagyvállalat megkérdezése alapján készített felmérésből az is kiderül, hogy az elkövetők egyre inkább használják az internetet: az esetek 53 százalékában a világháló segítségével követtek el bűncselekményt, három évvel ezelőtt 23 százalékában. A gazdasági bűnözés okozta károkat évi 15-21 milliárd euróra teszi a KPMG, a német szövetségi bűnügyi hivatal adatai szerint 2008-ban a feltárt csalások okozta kár 3,4 milliárd eurót tett ki.

A felmérés szerint a legtöbb kárt a kartellezés, a pénzmosás és a korrupció okozza Németországban. Ráadásul a válság miatt nagy a kísértés, hogy a cégek rózsásabb képest fessenek pénzügyi helyzetükről a mérlegadatok meghamisításával, és gyakori a kenőpénz-fizetés is "zsíros" megrendelések elnyeréséért.

Az is megfigyelhető a KPMG szerint, hogy a cégek a nehéz időkben a biztonságon is igyekeznek spórolni, és sokszor még a legkézenfekvőbb biztonsági intézkedéseket sem hozzák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszteséggel nyitottak a New York-i tőzsdék

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsdeindexek kedden a negyedik negyedévi vállalati… Tovább olvasom