Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Szórványos harcok jellemzik a gázai tűzszünetet

A "korlátozott tűzszünet” értelmében az övezetben állomásozó egységek beszüntettek minden harci tevékenységet, csak akkor használják fegyvereiket, ha megtámadják őket.
Szórványosan fellángoltak a harcok hétfőn, a gázai övezeti korlátozott tűzszünet első napján izraeli médiaértesülések szerint.

Hétfő reggel Askelonra indított rakéták szegték meg elsőként a fegyvernyugvást, melyekre az izraeli hadsereg az indítás helyére irányzott ágyútűzzel felelt. Később Bét Hanúnban tűzharc tört ki palesztin fegyveresek és az ott állomásozó izraeli csapatok között, itt a katonai rádió közlése szerint egy izraeli katona megsebesült.

Délben az izraeli légierő Bét Hanúnban azokat a rakétaállásokat bombázta, ahonnan korábban Askelonra lőttek. Válaszul a Gázai övezetből rakétákat indítottak a szomszédos izraeli területek irányában, de azok még az övezetben csapódtak be.

Kora délután hat rakéta elérte az övezet melletti településeket, erre az izraeli hadsereg tüzérsége válaszolt. Később gránátokkal támadták a Gázai övezetben tartózkodó egységeket és tűzharc tört ki a gázai övezeti földsáv déli részén Hán-Juniszban.

Az izraeli hadsereg hétfőn nagy erőkkel folytatta a Hamász támadó alagútjainak felszámolását, de Mesir al-Maszri Hamász-szóvivő egy az internetre feltöltött üzenetében az mondta, hogy csak az alagutak töredékéhez értek el.

A Hamász katonai szárnya, „az Ezzedín el-Kasszám Brigádok több ezer harcosa ásta ki ezeket az alagutakat és folytatják az alagutak kétszeresének a kiásását" - jelentette ki.

„A kiontott vér ellenére és a hadsereg okozta nagy pusztítás ellenére két ünnep előtt állunk, a győzelem ünnepe és Íd al-Fitr, a muzulmán böjti hónapot lezáró háromnapos ünnep előtt. Az ellenállás kész a hosszú harcra és el fog jönni a győzelem pillanata" - állította Al-Meszri.

Az izraeli közszolgálati rádió hétfőn reggel jelentette, hogy a hadsereg korlátozott tűzszünetet tart a gázai harcokban. A rádió szerint a "korlátozott tűzszünet" azt jelenti, hogy az övezetben állomásozó egységek beszüntettek minden harci tevékenységet a gázai fegyveresekkel szemben, csak akkor használják fegyvereiket, ha megtámadják őket, viszont a hadsereg folytatja a támadó alagutak felszámolását a gázai határ mentén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A román hírszerzés feladatának tekinti a területi anatómia megakadályozását

George Maior, a román hírszerzés igazgatója Orbán Viktor Tusnádfürdőn mondott beszédére reagált egy interjúban. Tovább olvasom