Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Színészek a szlovákiai pártok választási rendezvényein

Jól fizetnek a szlovákiai politikai pártok a rendezvényeiken fellépő előadóművészeknek, így a választási kampányt egyre inkább ismert színészek, énekesek, együttesek műsora egészíti ki.

Az Új Szó című napilap szerint egy-egy szereplésért 2000 euró körüli honorárium jár, ezért számos olyan előadóművész akad, akit nem igazán érdekel, milyen rendezvényen lép fel. Erre jó példa - írja a lap - Pavol Hammel és Katarína Hasprová énekesek.

A 2006-os választások előtt a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) kampányrendezvényein szórakoztatták az embereket, míg az idén már a Robert Fico kormányfő vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer) képviselőivel járják az országot. Az SDKU-nál a mostani kampányban Peter Cmorik énekes és a Gladiátor együttes váltotta fel őket. A Smer rendezvényeinek további részvevője a Joj televízió Mafstory sorozatának közkedvelt szereplője, Margit néni, azaz Peter Batthyány. A Smer miatt szó szerint feláldozta tévés karrierjét, hiszen szerepét rejtélyes módon megszüntették a sorozatban. Lapértesülések szerint azért rúgták ki, mert Robert Fico szavazóit szórakoztatja a kampány során. Jozef Gogola, a Joj szóvivője ezeket az információkat nem akarta kommentálni.

A Smer egyébként szlovák művészeken kívül magyarokat is szerződtetett a déli régiókba szervezett rendezvényekre. Információink szerint köztük van a Crystal együttes is. Bár a csapat frontembere, Kasza Tibor lapunknak megígérte, válaszol kérdéseinkre, később már nem vette fel mobiltelefonját. A magyar pártok sem maradnak el művészek szerepeltetésében. A Híd rendezvényein fellép Peter Lipa, a csehországi Nedved fivérek, Samo Tomecek, vagy szintén a Joj sikersorozatának egyik szereplője - Rák Viki. Egyelőre nem tudni, hogy neki is távoznia kell majd a sorozatból a kampánybeli szerepvállalása miatt.

Az - előválasztási - kampányban pedig Koós János és a Neoton família csábította dallal a Híd híveit. Rigó Mónika, az MKP rendezvényein éneklő előadóművész is tapasztalhatta, a pártokkal való kooperáció nem mindig leányálom. Bár a múlt héten még férjével együtt a Roma Koalíció Pártjának választási listáján szerepelt, múlt csütörtökön mindketten közzétették, lemondanak jelölésükről. Egyes értesülések szerint a romapárt léptette őket vissza, amiért együttműködnek az MKP-val. Rigó Mónika férje, Sipos Frigyes viszont mindezt tagadja, mondván: nem is tudtak róla, hogy nevük felkerült a listára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fehér Ház támogatásáról biztosította Dél-Koreát

A washingtoni Fehér Ház szilárd támogatásáról biztosította hétfőn Ri Mjong Bak dél-koreai elnök… Tovább olvasom