Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Sorra tűnnek el a pénzkiadó automaták Ausztriában

Egyre-másra lopják el a pénzkiadó automatákat Ausztria északi és keleti részében. Az elmúlt fél év alatt több mint húsznak kelt lába.

A Szlovákiával és Csehországgal határos Alsó-Ausztriában tűnt el a legtöbb berendezés, szám szerint tizenöt. Emellett Burgenland, Stájerország és Felső-Ausztria tartományokban is lecsaptak már a bank-automatákra a fosztogatók.

Előfordult, hogy egy éjszaka kétszer is sikertelenül próbálkoztak a tolvajok. Egy másik alkalommal a megrongált és kifosztott berendezést a tettesek hátrahagyták a cseh határ közelében, egy erdőben.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy csehországi vagy lengyelországi bandák, vagy pedig több kisebb, összehangoltan tevékenykedő csoport követi el a rablásokat. Az automata-tolvajok az osztrák határ túloldalán is aktívak. A Kurier című napilap adatai szerint Csehországban ötven, Szlovákiában negyven automatát raboltak ki az idén. Európában Hollandia az automata-fosztogatók másik leggyakoribb célpontja, ott idén eddig hatvan ilyen bűntény történt - írta a lap.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. december 01. 12:28
  „Valóban a Hollandok nem ezeket toborozták a NATO-ba? Hisz a gyakorlatot már megszerezték.”
 • 4. Ing.Böck 2010. december 01. 09:00
  „Mint megszokott megint hibás az értesülés vagy a fordítás: Hollandiában kezdödött a Bankomatok rablása
  majd Németországban folytatódott, közben Csehországban mintegy 50 Pénzkiadót és Szlovákiában 40-et raboltak el. Magyarországot sem kimélik az értéktelen forint ellenére.
  Ausztriában eddig 13 Pénzkiadó automatát vagy bevezetett gázzal robbantottak, vagy kitéptek a falból, 8- automata esetében sikertelenül kisérleteztek a rablók.”
 • 3. fortuna54 2010. november 30. 13:58
  „A hollandok azért szeretik a keleti beosonókat,mert csak lopni,rabolni tudnak.”
 • 2. bernie72 2010. november 30. 05:07
  „Alsó-Ausztria mióta határos Szlovákiával és Csehországgal??????”
 • 1. janika 2010. november 29. 20:05
  „Hát már Magyarországon elég jól üldözték az efféle tolvajokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WikiLeaks-kiszivárogtatások - Bizalmas jelentések Magyarországról is

Az ausztrál rendőrség vizsgálja, hogy a WikiLeaks oknyomozó portál megsértett-e valamilyen ausztrál törvényt az újabb bizalmas amerikai iratok közzétételével. Tovább olvasom