Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Slota: szlovák kettős keresztet Komáromba is!

"Egész Szlovákiában szlovák kettős kereszteket fogunk állítani, délen is, hogy ne kelljen azt néznünk, hogyan röpködnek Dél-Szlovákia felett a hülye turulmadarak" - mondta Slota. Az egyik kiszemelt célpont Révkomárom, amely a szlovákiai magyarság egyik legfőbb kulturális központjának számít.
Északi szomszédunknál országszerte a szlovák államiság jelképének számító kettős kereszteket akar állítani idén a Ján Slota vezette szélsőséges kormányerő, a Szlovák Nemzeti Párt.

A második legnagyobb pozsonyi kormányerő elnöke ezt kedden jelentette be azt követően, hogy egy kelet-szlovákiai, szlovákok lakta faluban az ő részvételével felavatták az első ilyen keresztet. "Egész Szlovákiában szlovák kettős kereszteket fogunk állítani, délen is, hogy ne kelljen azt néznünk, hogyan röpködnek Dél-Szlovákia felett a hülye turulmadarak" - mondta Slota.

Arra utalt, hogy számos dél-szlovákiai magyarlakta településen turulmadaras emlékmű áll - nagy részük egyébként az első és a második világháború áldozatainak emelt emlék. A Szlovák Nemzeti Párt azt szeretné nyilvánvalóvá tenni, hogy nem enged azoknak, akik kétségbe akarják vonni az ország területi integritását és a szlovák államiságot.

Slota megjegyezte: Komáromban nem volna szabad megismétlődnie annak a néhány évvel ezelőtti helyzetnek, amikor a Duna-parti városban a Matica slovenská ((ejtsd: matyica szlovenszká)) szlovák nemzeti kulturális intézmény nem állíthatott szobrot a két szláv hittérítőnek, Cirillnek és Metódnak, mert - véli a nemzeti párti elnök - a helyi önkormányzat ezt különféle indoklásokkal megakadályozta.

A szlovák kormánypártok január elején bejelentették: 2008 a szlovák történelmi és nemzettudat erősítésének éve lesz, és ezt az idén önállósága 15. évfordulóját ünneplő állam különféle rendezvényekkel, programokkal is támogatni kívánja.

Olvasóink írták

 • 7. nemes 2008. január 08. 23:52
  „Ha az ottani magyarság nem fog öszze soha ,ha nekik ez jó, akkor mi mit vergődünk itt magyarórszágon, ott kellene összefogni , és utánna a mi majom politikusaink is egy kicsit erélyesebben felléphetnének,”
 • 6. lol 2008. január 08. 22:31
  „A szlovákokat azért telepítették ezekre a területekre mert kevés volt az ember arrafelé! A románokat ugyanígy Erdélybe! Én úgy látom kicsit visszaélnek ezzel! Nem lehetne békésen egymás mellett élni? Szerintem annak nagyobb értelme lenne! De amíg ekkora f...kalapok vannak nem nagy az esély....................”
 • 5. Atilla 2008. január 08. 21:05
  „Ki a fa.. ez slota!!! Én is viselkedjem talán úgy az itteni tótokkal ,mint ők az ottani MAGYAROKKAL!!!???”
 • 4. Bögöly 2008. január 08. 20:58
  „Hát ezzel csak még nagyobb ellenállásba fog ütközni.
  Eröltetve nem lehet országot építeni.
  Gyenge kisérlet...”
 • 3. Hex 2008. január 08. 20:31
  „Mivel a kettős kereszt MAGYAR állami jelkép - állítsa csak bátran mindenhova, továris Slota! :)”
 • 2. kiváncsi 2008. január 08. 19:49
  „Mi az, hogy "szlovák" kettős kereszt ?? Meg kell nézni a címerüket, azt is egy az egyben lopták, a hármas halommal együtt.”
 • 1. eszmeralda 2008. január 08. 19:26
  „mar nagyon messze fajulnak ezek a szlovakok a magyar testvereimmel szemben. Ott tapossak oket ahol tudjak,a szerencsetlen kintrekkedt magyar vereimet. De a sors visszafogja adni nekik nem sokara,akik ennyit gyalazzak a magyarokat.Szlovakia nem is letezett ,csak a mi eltcsatolt teruleteinknek koszonhetik hogy vannak ,a mocskos BENES DECTRETIUMMUKKAL !!! ISTENEM SUJTSSAL AZ OSSZES SZLOVAKRA AKIK SZEMETEK A MAGYAROKKAL.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárközy nem finanszírozza az angol nyelvű adást

Nem finanszírozza többé a 24 órás hírcsatorna, a France 24 angol nyelvű adását a francia állam,… Tovább olvasom