Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Skandinávia a legjobb, Dél-Amerika a legrosszabb angolból

Bár az angoltudás egyre inkább alapkövetelménnyé válik, a világon még mindig nagy eltérések mutatkoznak a "közös" nyelv elsajátításában: Skandinávia az élen jár, Dél-Amerikának azonban van pótolnivalója.

Az EF English First - a világ legnagyobb nyelviskolája - felmérése szerint az angolt nem anyanyelvként használó országok között Oroszország és Törökország is lemaradt a tanulásban. A kutatás során 2007 és 2009 között 44 ország összesen több mint 2,3 millió felnőtt lakosának angoltudását vizsgálták.

Kína és India a nyelvtanulásba fektetett jelentős erőfeszítések ellenére a vártnál rosszabb eredményeket mutatott, csak a 29., illetve a 30. helyet szerezte meg. India annak ellenére sem tudott Kína elé kerülni, hogy történelmi kapcsolat fűzi Nagy-Britanniához, hosszú ideig volt brit gyarmat. Európában Olaszország és Spanyolország kapott rossz bizonyítványt, az összesített listán csak a 23. és a 24. helyet foglalják el.

A legrosszabbul a latin-amerikai országok teljesítettek, de a szakemberek hangsúlyozták, a spanyol mint közös nyelv csökkenti az angol iránti érdeklődést. A kutatás rávilágított a gazdasági helyzet és az angol nyelvtudás közötti összefüggésre, a tanulmány szerzői szerint a tehetősebb országok többet tudnak áldozni az oktatásra, ez jobb angoloktatást eredményez. Ez viszont a későbbiekben kedvezőbbe helyzethez vezet a globális gazdaságban.

Olvasóink írták

  • 1. milakri 2011. április 01. 08:21
    „Svédországban pl.: minen idegen nyelvü TV müsor vagy híradás az eredeti nyelven szól és feliratozva van a fordítás.
    Mivel a legtöbb film vagy egyéb program angol nyelvü, ezért "automatikusan" tanulják meg az emberek az angolt, még azok is akik sohasem tanulták az iskolában. A gyerekprogramokban is van olyan amiben többször elöfordul angol szó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvát zsugor: lassult a gazdaság

A horvát bruttó hazai termék 1,2 százalékkal zsugorodott 2010-ben - derül ki a horvát Állami… Tovább olvasom