Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Románia: rendőrök követelték a magyar zászló eltávolítását

Megdöbbenéssel és felháborodással értesült az RMDSZ arról, hogy a rendőrség a magyar nemzeti lobogó eltávolítását követelte a mádéfalvi megemlékezésen szerdán. Kelemen Hunor képviselő és Gyerkó László szenátor szerint ez súlyosan sérti a székely vértanúk emlékére szervezett rendezvényt. A rendőrök arra hivatkoztak, hogy csupán felsőbb utasítást, parancsot hajtottak végre - olvasható a két politikus csütörtöki közös közleményében.
A két politikus közös közleményében a székelyföldi faluban történt eset azonnali kivizsgálását kéri. Szerintük mielőbb felelőségre kell vonni a rendőröket, ha bebizonyosodik, hogy hivatali túlkapást követtek el. Hivatalos magyarázatért fordulnak a belügyminiszterhez valamint a Hargita megyei rendőrparancsnokhoz.

1764. január 7-én az osztrák császári katonaság csaknem 200 csíki és háromszéki székelyt kaszabolt le Mádéfalván.


A mádéfalvi emlékhely.
A mádéfalvi emlékhely.

Olvasóink írták

 • 6. AUW 2009. január 09. 23:14
  „Kedves MTT !
  Hogy mergesen néz a Mo-i magyarra a szlovakiai magyar, vagy az erdélyi stb ?
  Csak annyit mondok ,hogy DECEMBER 5 !
  Hogy , Burgenlandban kiirják hogy magyar ne lopj annak is meg van az oka ! Köszöndd azon magyar allampolgaroknak akik fizetes nelkül vasarolnak ! sajnos sok van ilyen a h?ten csak hatot fogott el a rendörseg !”
 • 5. larong 2009. január 09. 08:36
  „Ennyit a cikkíró (vagy átvevő) magyarságáról: Mádéfalvá-t ír...

  Valóban, nem kell messze mennünk: mi rendőreink sem szeretik a magyar zászlót. Az ősi jelképeket pedig kifejezetten utálják.”
 • 4. MTT 2009. január 09. 06:16
  „Nézzetek csak körül a szomszédaink felé. Mindenütt tiltják a magyarságot jelképező nemzeti zászlót. Egyszerűen nevetséges, lassan már oda jutunk, hogy azt is le kell tagadnunk, hogy magyarok vagyunk?! Szlovákiában ne szólalj meg ,agyarul, mert úgy náz rád a MAGYAR AJKÚ SZLOVÁK ÁLLAMPOLGÁR, mint a véres rongyra..Ausztriában, még a legelső Burgerlandi faluban sem értik a magyar szót, de azt ki tudják írni, hogy "ne lopj magyar". Érdekes, megdöbbentő és egyben undorító. De ha segítség kell, a magyarok szinte elsőként vannak ott, bárhol is legyen a világon. K íváncsi lennék, ellenkező esetben ki lépné át elsőnek a MAGYAR ÁLLAM HATÁRT.”
 • 3. kutykurutty 2009. január 09. 02:17
  „Ezen nem lepődöm meg. Lassan Magyarországon is betiltják a magyar zászlót. Mert az már annyira nemzeti, hogy egyes csoportokban félelmet kelthet.”
 • 2. IhászKároly 2009. január 08. 19:20
  „Helyesen:Madéfalva”
 • 1. 1.László 2009. január 08. 18:23
  „Nem fogják a rendőröket felelőségre vonni sőt még inkább kiállnak majd mellettük és a megemlékezőket marasztalják majd el. (Holló a hollónak nem ...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajna minden felelősséget elhárít

Viktor Juscsenko ukrán államfő megbízottja kategorikusan visszautasította azokat az orosz vádakat,… Tovább olvasom