Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Osztrák brutál: vérfertőzés, elégetett csecsemő, pincerabság

Immár azt is elismerte a vérfertőzéssel és emberrablással vádolt osztrák férfi, hogy a fogvatartott lányától született egyik csecsemőt, miután párnapos korában elhunyt, elégette. Az alsó-ausztriai rendőrség azt közölte: Josef Fritzl vallomásában elmondta, hogy a tetemet a ház kazánjába dobta.
A 73 éves férfi korábban bevallotta a rendőröknek, hogy 24 éven át fogva tartotta és szexuálisan zaklatta lányát a családi ház pincéjében. Josef Fritzlt vasárnap vették őrizetbe Alsó-Ausztriában. A gyanú szerint hét gyermeket nemzett lányának. A férfi ugyanakkor azt állítja: nem alkalmazott erőszakot, amikor szexuális kapcsolatot létesített lányával. A hatóság időközben átkutatta a férfi családi házát és annak pincéjét. A föld alatt egy 50-60 négyzetméteres, szűk, alig 1,70 méter belmagasságú, háromszobás lakást alakított ki lányának Josef Fritzl.

Alsó-Ausztria rendőrfőnöke, Franz Polzer az üggyel kapcsolatban azt mondta: számos megválaszolatlan kérdés van még. Például, hogy a férfi hogyan látta el élelemmel, ruhával a lányát és a gyerekeket, és egyáltalán: hogyan jöttek a világra titokban a csecsemők. Szintén megválaszolásra vár az is, hogy a férfi felesége miért nem tudott az egészről.

A vasárnap kipattant eset megdöbbentette és megrázta az osztrák közvéleményt. A vérfertőző kapcsolatból hét gyermek is született. Közülük egy azonban még csecsemőkorában meghalt. A kapcsolatból született hat gyerek közül hármat Josef Fritzl és felesége nevelt föl. Két fiút és egy lányt az apa hivatalosan is adoptált. Az idős házaspár gondosan nevelte őket - állítják a szomszédok.

Azért sikerülhetett az örökbefogadás, mert a gyerekekhez az anya, aki 18 éves korában 1984-ben tűnt el, mindig hagyott egy levelet, amelyben arra kéri szüleit, hogy viseljék gondját a kicsinek, mert neki erre nincs módja. A másik három gyermek viszont a pincében élt, sosem láttak napfényt még, iskolába sem jártak. A legkisebb gyerek 5, a legnagyobb pedig 20 éves. Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával. Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják

Olvasóink írták

 • 7. LEILA 2008. április 29. 18:55
  „Nem értem ezt az egészet... Azok az emberek ott lennt ugyanugy ettek, ittak, öltöztek, szemeteltek, tisztálkodtak... Hogy nem tünt fel a feleségnek az, hogy a férje naponta eltünik ezzel-azzal az elhagyatott pincéjükben?? nem volt kiváncsi, h ugyan mi van ott? hihetetlen!!! ráadásul négyen ott lenn miért nem estek soha neki ennek az örültnek?? nem hiszem el h 24 év alatt nem próbáltak szabadulni. Az anyuka meg soha semmit nem hallott, ezt el nem tudom hinni. ráadásul elég könnyen lemondott a lányáról! 18 évesen eltünt, és elhiszi h szektába állt, nem keresi tovább, szép szülő!
  tul sok kérdés van megválaszolatlanul!
  ez a mocskos féreg, meg most örülhet, bezárják a börtönbe, ahol leélheti utolsó éveit, holott ő hány embernek tönkretette az életét!!!
  nem is tudom mit érdemelne az ilyen...”
 • 6. olvasó** 2008. április 29. 18:28
  „Döbbenetes! Nehéz szavakat találni.....”
 • 5. ernő 2008. április 29. 18:16
  „genyó féreg”
 • 4. Cibkab 2008. április 29. 00:19
  „Honlapunkra is hamarosan felteszünk egy részletes cikket a történtekkel kapcsolatban videókkal, ahol már most megnézhetitek Natascha Kampusch eltűnésének legrészletesebb történetét, képekkel, és videóval arról a tömlöcről, melybe fogva tartója zárta.
  Ezenkívül részletes leírást olvashattok majd sok képpel és videóval a Marc Dutroux nevével fémjelzett gyerekrabló maffiáról, ami Magyarországon is tevékenykedett, és mivel 10 év húza-vona egy nagyon korrupt bírósági itélet született, nem kizárt, hogy a maffia ma is létezik és tevékenykedik. De már most fenn van honlapunkon belőle egy előzetes.
  Honlapunk megtekintésével egy rejtélyes körülmények között eltűnt fiú, Strehó Gergő megtalálásában is segíthettek.
  Honlapunkon indulóban van egy ingyenes eltűnt gyerek / fiatal kereső internetes szolgáltatás, amiben máris 3 további eltűnt fiú keresése szerepel.
  Legyetek szívesek nézzétek meg honlapunkat, és segítségkérésünket mondjátok el minél több ismerősötöknek!

  Honlapunk címe: http://strehogergo.w3h.hu”
 • 3. Korrekt 2008. április 28. 22:32
  „.....kivégezni?....azt nem!

  ....ugyan azt a szenvedést szabnám ki rájuk mint amit ök okoztak, annyi külömbséggel, hogy a sulyosbitó körülményt is figyelembe venném..

  ...valóban, nem egyedül vannak, ez egészen biztos.
  Szigorubb hathatósabb rendszer sükséges mindenütt!”
 • 2. Sorponyi 2008. április 28. 19:38
  „Nyilván mert külföldi esemény, nem igen szólunk hozzá. Pedig ez sajnos már nem lesz egyedi - szomorú, hogy "példa-sógoréknál" történt - hanem a mai társadalom csúszása a "középkori viszonyokba". Nagy felelőség illet minket; szomszédokat, feleségeket, testvéreket és bárkinek, akinek valamilyen mértékben tudnia kellett mind erről és hallgattunk, mint a .... fűben. Ebben nem elsősorban a törvényeknek, hanem a társadalom lelkiismeretének kellene hatnia.”
 • 1. aerodragon 2008. április 28. 18:59
  „Kihallgatni a férfit és a feleségét, majd a megfelelő adninisztráció után nyilvánosan kivégezni mindkettőt!
  Aberráltakkal teli világban élünk, szinte biztosan nem ez az egyedüli eset...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornádók pusztítottak Virginiában

Három tornádó söpört végig az amerikai Virginia államon, helyi idő szerint hétfő délután, legalább… Tovább olvasom