Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Öngyilkossági szándékkal elkötött egy repülőgépet a repülőtéri alkalmazott

A férfi egyedül követte el tettét.
Feltehetőleg öngyilkosságot követett el az a repülőtéri alkalmazott Washington államban, aki péntek este felszállt egy üres géppel a seattle-tacomai nemzetközi repülőtérről, majd halálos balesetet szenvedett vele egy kis szigeten a Puget-tengerszorosban - közölték hivatalosan.

A Horizon Air légitársaság meg nem nevezett 29 éves alkalmazottja - valószínűleg a földi kiszolgáló személyzet egyik tagja - eddig ismeretlen körülmények között beült a repülőtéren egy 76 személyes, Q400 típusú parkoló gépbe, és engedély nélkül felszállt vele. Azonnal a nyomába eredt két F-15-ös harci gép, követték, majd látták, amint a Q400-as lezuhant a tengerszoros déli részén lévő, ritkán lakott Ketron szigeten. Előtte, vagy szándékosan akrobatikus manővereket hajtott végre a pilóta, vagy a repülőgép-vezetői képességek hiányában nem volt ura a gépnek.

A repülőteret a riasztáskor óvatosságból lezárták a hatóságok, de röviddel később újra megnyitották, és helyreállt a menetrend. A rendőrség szerint semmilyen jel nem mutat arra, hogy terrorcselekmény történt. A férfi egyedül követte el tettét, és valószínűleg öngyilkos akart lenni. Erre utal a baleset előtti beszélgetése a pilótafülkéből a földi irányítókkal, akik rá akarták venni arra, hogy szálljon le egy kis kifutópályán, amely éppen a közelében volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stabil a magyar sportoló állapota, aki csaknem belehalt az Északi-csatorna átúszásába

Stabil a magyar sportoló állapota, aki csaknem belehalt az Északi-csatorna átúszásába
Gyorsan javul Mányoki Attila állapota: elképedtek az orvosok a 43 éves hosszútávúszó fizikumán. Tovább olvasom