Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Ökölharc a parlamentben

Több honatya is véres fejjel került ki abból az ökölharcból, amely kedden zajlott le a venezuelai parlamentben.
Több honatya is véres fejjel került ki abból az ökölharcból, amely kedden zajlott le a venezuelai parlamentben, miután az április 14-i vitatott elnökválasztás ügyében ismét dühödten támadták egymást a kormánypárti és ellenzéki képviselők.

Az ellenzék szerint hét képviselőjüket megtámadták és bántalmazták, amikor tiltakozni kezdtek az ellen, hogy a választási eredmények elutasítása miatt megvonták tőlük a szót.

A latin-amerikai ország ellenzéke nem hajlandó elismerni Nicolás Maduro elnökválasztási győzelmét.

Maduro, akit az ország néhány hete meghalt szocialista vezetője, Hugo Chávez jelölt ki utódjául, az április közepi elnökválasztáson alig 1,5 százalékponttal előzte meg az ellenzék jelöltjét, Henrique Caprilest. Capriles nem ismerte el vereségét, azt hangoztatva, hogy a választás során az ellenoldal szabálytalanságok ezreit követte el, s valójában "ellopta" a győzelmet.

"Megverhetnek, bebörtönözhetnek, megölhetnek minket, de az elveinket nem árusítjuk ki" - mondta Julio Borges ellenzéki képviselő egy helyi televízió kamerája előtt, amely sérülten, vérző fejjel mutatta őt. "Ezek a csapások csak még több erőt adnak nekünk" - tette hozzá.

Az ökölharc azután kezdődött az ülésteremben, hogy a nemzetgyűlés kormányzati többsége úgy határozott, nem ad szót az ellenzéknek, amíg az nyilvánosan el nem ismeri Madurót az ország államfőjének.

"Amíg el nem ismerik a köztársaság hatóságait és intézményeit, az ellenzéki képviselők mehetnek és nyilatkozhatnak máshol (a kereskedelmi médiában), de nem itt, a nemzetgyűlésben" - jelentette ki Diosdado Cabello parlamenti elnök.

Utólag mindkét fél a másikat tette felelőssé az incidensért, amely zárt ajtók mögött, a média távollétében zajlott le.

A 29 milliós olajtermelő országban szerdán újabb összetűzésekre kerülhet sor, miután a kormányoldal és az ellenzék egymással versengő felvonulást szervez május 1-jére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilmos Sándor király az új holland uralkodó

Az Újtemplomban tartott eskütételi ceremóniára több mint kétezer vendéget hívtak meg. Tovább olvasom