Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Negyvenöt ember halt szörnyet egy bevándorlókat szállító halászbárkán

Az áldozatokat társaik agyonnyomták a hajón, halálukat fulladás okozta.
Negyvenötre emelkedett a halottak száma az Észak-Afrika és Olaszország között történt újabb bevándorlási tragédiában - jelentették szerdán a szicíliai Pozzallo hatóságai, ahol az illegális bevándorlókat szállító halászbárka kikötött.

A halálos áldozatok között nincs gyermek, feltételezések szerint valamennyien a közép-afrikai térségből származnak.

A holttesteket orvosi szakértői vizsgálatnak vetik alá a halálozási ok pontos megállapítására. Az olasz hatóságok eddigi információi szerint az áldozatokat társaik agyonnyomták a hajón. Halálukat fulladás okozta.

Az illegális bevándorlókkal teli halászhajót az olasz haditengerészet hajói még hétfőn vették észre, miközben az észak-afrikai és olasz partok között sodródott. Az első hírek harminc halottról szóltak.

A Líbiából pénteken indult hajónhatszázan szorongtak, kétszer többen, mint ahány személyt szállíthatott volna a bárka. A halottak mindannyian a halászhajó üzemen kívüli hűtőkamrájába szorultak, ahol sem mozogni, se pedig igazából levegőt venni sem tudtak.

A Ragusa közeli Pozzallo polgármestere bejelentette, hogy ennyi halottat nem tud egyszerre eltemetni, mivel a kisváros temetőjében nincsen elég hely.

Az Afrika és Olaszország közötti Mare Nostrum olasz katonai-humanitárius misszió hadihajói szerdán reggel egy újabb illegális bevándorlókkal teli hajót értek utol a szicíliai vizeken. Ezt is kikötőbe kísérik.

Idén június végéig több mint 61 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba. Közülük több mint 53 ezer Szicília partjainál kötött ki. A bevándorlók többsége eritreai és szíriai volt. 2008-tól több mint 231 ezer bevándorló érkezett Itáliába, közülük több mint kétszázezren Szicíliába. Az utóbbi hét évben a szicíliai csatorna vizein a becslések szerint közel hatezer bevándorló veszítette életét - közölte az olasz sajtó a római belügyminisztérium és a Szent Egyed közösség adatait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherszállító repülőgép zuhant le Kenyában - fotók

Az előzetes vizsgálatok szerint a gép a felszállás során nem emelkedett elég magasra. A balesetben… Tovább olvasom