Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

NATO: nem függesztjük fel a grúziai hadgyakorlatot

Nem függeszti fel a NATO a grúziai hadgyakorlatot, amely az eredeti tervnek megfelelően szerdán kezdődött. Ezt a szövetség főtitkára közölte csütörtökön.

A NATO grúziai hadgyakorlata egy nappal azután kezdődött, hogy a Kaukázuson túli országban állítólag katonai zendülés történt, amelynek célja Szaakasvili elnök megölése és a hatalomátvétel lett volna a tbiliszi kormány szerint. A június 3-ig tartó gyakorlaton több mint egytucatnyi ország - NATO-tagok és a katonai szövetség békepartnerségi programjában résztvevő államok - körülbelül 1100 katonája vesz részt. Magyarországot a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem két hallgatója és a szentendrei Kossuth Lajos Katonai Főiskola négy diákja képviseli. Oroszország erőfitogtatásnak nevezte, és elítélte a déli határaitól nem messze zajló hadgyakorlatot.

A NATO közlése szerint elsősorban válságkezelést szimulálnak majd Grúziában, vagyis a manőver nem jelent fenyegetést Oroszországra nézve. A NATO főtitkára szerint a hadgyakorlat régen elő volt készítve, és semmit nem titkoltak Oroszország előtt. "Vissza fognak térni az orosz-NATO kapcsolatok a rendes kerékvágásba. Nem tudom, mikor történik meg ez, de azt hiszem, hogy a NATO-hoz hasonlóan Moszkva is tudja, kölcsönösen szükség van a partnerségre" - mondta Jaap de Hoop Scheffer, miután látogatást tett a szlovéniai Vrhnikában lévő katonai bázison, a fővárostól, Ljubljanától 20 kilométerre keletre.

Olvasóink írták

 • 6. pampus 2009. május 14. 19:17
  „ASHER olvasótársam! A ruszkik ép olyan gyarmatosítók mint a többi "nagyhatalom" ! Attól nagyok, hogy jogot alkottak maguknak a védtelen emberek irtására! Teszik ezt a demokrácia és a jótéteményeik égisze alatt!
  Kedves ASHER pont ezt Te ne tudnád?”
 • 5. ASHER 2009. május 14. 16:23
  „pampus!
  -"na vajon ott is lesznek "hosi halottak"?....
  mar vannak!!nem is keves!!
  lasd; az oroszok teljesen jogtalan katonai fellepese a szuveren gruz allam teruleten az eszak oszetek ugyeben!!
  a ruszkik csakugy mint csecsenfoldon,nem bon-bont osztogattak!!!”
 • 4. pampus 2009. május 10. 11:40
  „Lehet, hogy beadták a derék cowboyoknak, hogy a Guruzok is "Indiánok" és előbb jó össze kell őket ugrasztani egymással és utána lehet a földfoglalás mint az "őshazájukban"?”
 • 3. comet 2009. május 09. 22:00
  „a NATO pöckölgeti az orosz medve orrát, és csodálkozik, hogy az morog. Aztán majd ha odasuhint egyet, akkor majd kérdéses leszhogy ki fog vonítani. Az USA mostanság több helyen is pozíció vesztésben áll, nem biztos hogy okos dolog volt az amúgy is zavaros Grúziában emberkedni.”
 • 2. pampus 2009. május 08. 19:20
  „No, vajon itt is lesznek "Hősi halottak"? Érdekes a festék golyós puskás játékokat meg be akarják tiltatni! Pedig Ők az utánpótlás a gyilkolási képzésben.”
 • 1. eheh 2009. május 08. 18:22
  „Kedves cikk író!

  Ezúton tájékoztatom, hogy a Kossuth Lajos Katonai Főiskola 2001-ben megszünt, beintegrálódott a nemzetveszelytő egyetembe, majd beköltözött Pestre. tehát ilyen nincs, majd pedig, ha már katonai felsőoktatásban tanulókról beszélünk, akkor teljesen mindegy hol tanul, mindenképpen hallgató!!! egyébként biztos minden stimmel.

  De simán benyalok, ha 6 20-on évest elküldtek egy NATO hadgyakorlatra mindenféle kiséret nélkül. tehát a cikknek megint annyi közlés értéke van, mint általában a többinek. semmi!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3440 milliárd dolláros amerikai költségvetési terv

3440 milliárd dolláros költségvetési tervet jelentett be az amerikai elnök csütörtökön. Barack… Tovább olvasom