Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Most azt mondják, jöhet a gáz!

Ukrajna hajlandó kiegészítések nélkül aláírni a gázszállítás-ellenőrzési egyezményt.

HÉTFŐ

Kijev mégis beleegyezett abba, hogy a moszkvai aggodalmakat figyelembe véve, újra aláírja az Európának szánt orosz gázszállítások ellenőrzéséről szóló megállapodást, különválasztva tőle az orosz fél által kifogásolt ukrajnai csatolmányt. José Manuel Barroso, az EU-bizottság elnöke telefonon felhívta Julija Timosenko ukrán miniszterelnököt, és megállapodást született köztük arról, hogy különválasztják a két dokumentumot.

Mirek Topolánek, az EU soros elnöki tisztét ellátó Csehország kormányának miniszterelnöke közben felhívta telefonon Vlagyimir Putyin orosz kormányfőt, és tudomására hozta, hogy az "ukrán nyilatkozat nem része a jegyzőkönyvnek, és csak az ukrán fél véleményét tükrözi". Putyin azt javasolta, hogy ez esetben küldjék el az orosz kormánynak az ukrán fél által aláírt jegyzőkönyvet, mindenféle kiegészítések és magyarázatok nélkül. Moszkva korábban felszólította az EU-t, hogy vegye rá Kijevet a megállapodáshoz csatolt nyilatkozat visszavonására. (Forrás: napi.hu)

VASÁRNAP

Oroszország semmisnek tekinti a gázszállítás ellenőrzéséről szóló, európai közvetítéssel létrejött szerződést ukrán változtatások miatt - közölte vasárnap Dmitrij Medvegyev orosz elnök az orosz külügyminiszterrel folytatott, televízióban mutatott beszélgetésen.

Ukrajna vasárnap hajnalban jelentette be, hogy aláírta az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Csehország kormányfőjének közvetítésével létrejött szerződést, amelynek értelmében ukrán, orosz és európai megfigyelők is ellenőrizni fogják a gázszállítást Ukrajnán keresztül.Oroszország azért tekinti semmisnek a szerződést, mert azt az ukrán fél kézzel írt kiegészítéssel látta el a már az orosz fél által aláírt szerződést.

Az orosz elnök korábban jelezte, hogy csak akkor indítják el Ukrajnán keresztül az Európának szánt gázt, ha minden fél aláírta a szerződést, amelynek szövege teljesen megegyezik az Oroszország által aláírt szerződéssel, és a megfigyelők a helyükön vannak. A kiegészítés miatt "kénytelenek vagyunk magunkra nézve érvénytelennek tekinteni az aláírt szerződést" - közölte az orosz elnök. Amíg a szóban forgó kiegészítést nem változtatják meg, Moszkva azt nem alkalmazza.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Catherina 2009. január 12. 12:48
  „Kommunizmus, vagy kapitalizmus, a végeredmény, egy kutya! Mindegyik a hatalomról szól azoknak, akik gyakorolják, a szar meg jut akikkel gyakoroltatják, hogy nekik jobb legyen...ez mindig is így volt, hívjuk bárminek!!! A mostani helyzet is tudatos gerjesztés, hogy le lehessen fölözni valakinek!”
 • 21. todoer 2009. január 12. 11:28
  „Szombaton hallottam MR1 -en egy riportot . Oroszország nem szállít gázt Ukrajnának mert dec 31-én lejárt az erre vonatkozó szerződés és még nincs új mert nem tudtak megállapodni az árban. Az orosz gáz EU-ba szállítására Oroszország és Ukrajna külön szerződést kötött ami viszont érvényes jan 1-től ,azzal hogy Ukrajna nem továbbította az EU-ba a gázt , ezt a szerződést sértette meg . Szerintem a vége az lesz hogy világpiaci árat fog fizetni Oroszország a tranzitért ( és el kezd új gázvezetéket építeni ami kihagyja Ukrajnát ) de Ukrajna is a gázért , de ha a 210 dollár is sok , hogyan fogják a 480 dollárt kifezetni ?”
 • 20. Muaddib 2009. január 12. 10:59
  „Én vallási fanatista,ez jó.
  Épp ellenkezőleg én nem szeretem az egyházakat,de ez nem ide tartozik.
  Hiszek Istenben, de csak a saját elképzeléseimen belül.”
 • 19. Muaddib 2009. január 12. 10:53
  „Kedves Eszt. Pedig Moszkva szép,én szívesen elmennék oda ha ..”
 • 18. Hunicum 2009. január 12. 10:50
  „Tisztelt Muaddib!

  Csak a keresztény kommunisták akarják ráaggatni Jézus Krisztusra és az apostolokra, hogy kommunista közösségekben éltek. Ez egy saját maguk által kreált kitaláció, hogy még több embert állítsanak maguk mellé.
  Semmi nem bizonyított! A biblia nem utal egyértelműen erre, sőt semmilyen írás nem tanúskodik róla.
  A kommunizmust kérlek ne mosd össze a vallási faniatizmusoddal, mert Önnönmagad csapdájába esel! Ez csak egy jól bújtatott politikai akarat. Tipikus kommunista megoldás!”
 • 17. ESZT 2009. január 12. 10:48
  „Mindenekelőtt, nehogy Orosz- pártinak nevezzenek, közlöm, hogy előbb mennék az északi sarkra, (bár rohadtul utálom a hideget), mint az Oroszokhoz.
  DE: Oroszország gazdaságilag fontos érdeke energiahordozóinak eladása!
  Aláírt egy megállapodást, amit utána Ukrajna, de kiegészített egy kézírásos (Kossuth rádió),
  melléklettel. (Aláírás után kiegészítés, ráadásul kézírás?) amiben közli, hogy nem lopott.
  Ezek után ha Oroszország megnyitja a csapot, azt elismeri.
  Nyilvánvaló, hogy azért ott sem teljesen hülyék vannak, így már orosz szöveggel kéri a szerződést!
  Hiszen ott oroszul beszélnek!
  Ez meg itt Magyarország, ahol a szerződéseket magyarul írják!
  Nem egyszer volt már az, hogy egymástól idegen nyelven (pontosan angolul) írt szöveget három ország háromféleképpen értelmezett!
  Nos lehet utálni Oroszországot, ám ész nélkül gyűlölködni röhejes.
  Ráadásul annak az Ukrajnának a seggét nyalni, aki éppen az elmúlt hetekben hozott magyar
  nyelvű oktatás ellenes törvényt, az már undorító.”
 • 16. elemér 2009. január 12. 10:30
  „Kommunizmus Eu.-ban az ruszki imperializmus volt. Mikor ezt megértették Mo.-n az elvtársak akkor reformkommunisták lettek.”
 • 15. Muaddib 2009. január 12. 10:19
  „Én nem erre gondoltam.A kommunizmus legelső gondolata, Jézustól származik.A kommunizmus nem a hatalomról szólt.
  Az más dolog,hogy sohasem valósult meg.
  Ha nem valósult meg,akkor nem volt igazi kommunizmus,ha nem volt igazi kommunizmus nem voltak kommunisták sem.”
 • 14. rivotril2mg 2009. január 12. 10:09
  „felhúznám az orosz elnököt annak a gázvezeték végére a seggénél fogva és teljes erövel megynyitnám”
 • 13. Hunicum 2009. január 12. 09:58
  „Tisztelt Muaddib!
  A kommunizmosról természetesen sok embernek sokféle véleménye van tekkintettel arra, ki hogyan élte át és hol.
  Lényegében egy olyan társadalom számomra, ahol politikai propaganda azt hírdeti, hogy minden közös, de valójában mindennel ők rendelkeznek. Amit Karl Marx annak idején megfogalmazott, azt a Sztálinista, Maoista követők "átértékelték" és lett belőle egy diktatúra, amit a saját hatalmi és anyagi haszonszerzés céljaikra használnak fel a mai napig, nem törődve a néppel és a nemzettel. Mindezt fegyveresen meg is védik.
  Röviden ezt gondolom.”
 • 12. Muaddib 2009. január 12. 09:52
  „Catherina én csak az anyósomat.”
 • 11. bbbb 2009. január 12. 09:49
  „az orosz/ukran bagazs meg hulyere veszi europat. azt csinalnak velunk amit akarnak, es nekunk nem igen van mas valasztasunk, mint ugy tancolni, ahogy ok futyulnek. ra vagyunk kenyszeritve.
  el kell gondolkodni alternativ megoldasokon, hamar magyarorszag geotermikus nagyhatalom, akkor profitaljon is belole, vagy legalabb ne szolgaltassa ki magat. ne gazartamogatas legyen, hanem geotermikus tamogatas.
  hosszu tavon kifizetodobb lenne, es nem kellenenenek a hulye szmogriadok sem.”
 • 10. Muaddib 2009. január 12. 09:46
  „Hunicum. Kérlek pár szóval irj arról,hogy mi az hogy kommunizmus,illetve ki "volt" az első kommunista.Vagy csak a kommunistázást betanultad.Én is jobbikba" bizom de ez a komministázás szerintem nagyon primitív.”
 • 9. Hunicum 2009. január 12. 09:26
  „Bocs, rosszul emlékeztem! Csak félmillió m3-t adnak naponta. Tehát csak a harmadát, amit mi adunk. Mellette azért még mi szállítunk nekik és a Horvát Köztársaságnak is.”
 • 8. Hunicum 2009. január 12. 09:16
  „A Szerbek másnap bejelentették, hogy adnak gázt Bosznia- Hercegovinának. Jé! Pont annyit, mint amennyit mi adunk nekik!Erre varrjál gombot!”
 • 7. todoer 2009. január 12. 09:10
  „A szerződések végéhez nem szokás kiegészítést hozzáírni .
  Ha nem adnánk Szerbiának gázt akkor meg azért szemét a kormány mert hagyja megfagyni a vajdasági magyarokat ?Igaz kedves hozzászólók ? Egyébként Ausztria is ad Szerbiának, Csehország pedig Szlovákiának .”
 • 6. Hunicum 2009. január 12. 08:46
  „Gyárak mehetnek tönkre a korlátozás miatt, de legalábbis hatalmas veszteségeket könyvelnek el. Az emberek nem kapnak fizetést erre az időszakra ergo családok megélhetését kockáztatják. Persze arra van elég gáz, hogy eladjuk! Senkiházi, kommunista, barmok!”
 • 5. elemér 2009. január 12. 00:55
  „Ez a ruszki suttyó ugy kezdi a dumát hogy itt senki nemtud angolul ezért oroszul makog. Ezt a világnak mondja de a ruszkikat eteti vele. Angolul ö nem tud, de ö állitja hogy tud.;)”
 • 4. Catherina 2009. január 12. 00:15
  „Ez az ország az anyját is eladná jó pénzért! A többi meg találja fel magát,....a gyökere is kirohadt már az összetartásnak itt.....”
 • 3. jockey 2009. január 11. 23:02
  „Ebben az esetben rendkívül okos dolog a tartalékainkat eladni más országoknak.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU szerint nincs ok a késlekedésre

Az Európai Bizottság vasárnap közölte, hogy nincs ok az Európába vezető gázcsapok zárva tartására,… Tovább olvasom