Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Milosevics lehallgatott telefonbeszélgetéseit kínálja valaki

Szerbia - Az egykori jugoszláv elnök, Szlobodan Milosevics lehallgatott telefonbeszélgetéseinek átiratát kínálja valaki eladásra az interneten. Az álnevet használó eladó a 17 beszélgetés közül az első 12-t értékesítené, illetve a 14. és 15. lehallgatott csevegést bónuszként kínálja. Az on-line aukciós oldal szerint az ismeretlen eladó a vajdasági Zomborban él.

Az átirat árát telefonfeltöltésként szeretné megkapni, ami után e-mailben elküldi a szöveget neki. A telefonbeszélgetéseket állítólag a horvát titkosszolgálat rögzítette 1995 és 1997 között, amikor Milosevics karagyorgyevói villájában tartózkodott.

A beszélgetések közt van olyan, amelyet a politikus Bill Clinton akkori amerikai elnökkel folytatott. Ennek az átiratnak a címe: "Clinton: jó ismét hallani az Ön hangját." A rögzített hanganyag közt szerepelnek beszélgetések Milosevics és közvetlen munkatársai közt, illetve családtagjaival folytatott trécselések is. Az átiratok iránt eddig gyér volt a kereslet. Szombaton dél körül mindössze egyetlen licit érkezett. Egy vásárló 500 dinárt (mintegy 1800 forint) kínált a szövegért. Időközben azonban több szerb és horvát internetes oldal is lehozta a történetet, sőt, az AFP is hírt adott róla. Azóta pedig jelentősen megugrott az átirat ára: 14 óra előtt nem sokkal 10 ezer dinárt (36 ezer forint) ajánlottak már a szövegért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a temerini magyarellenes falfirkálót

Szerbia - Rendőrkézre került a temerini magyarellenes falfirkák szerzője. A hatóság szombaton azt… Tovább olvasom