Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólított fel a pápa

Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólította fel a híveket szombati Szent István napi úrangyala (angelus) imádságán XVI. Benedek pápa.

XVI. Benedek derűsnek látszott, amikor megjelent lakosztálya erkélyén, és üdvözölte a Szent Péter téren a esőben összegyűlt híveket.

Akárcsak az előző napi urbi et orbi áldásában, a pápa szombaton sem tett utalást arra, hogy csütörtök este a Szent Péter-bazilikában a karácsonyi mise kezdetén egy nő elsodorta: XVI. Benedek elesett, de felsegítették, s azonnal folytatta a szertartást.

A katolikus egyház első mártírjának, Szent Istvánnak tiszteletére mondott úrangyala imádság előtti szentbeszédében a pápa felszólította a híveket, hogy "imádsággal támogassák" azt "a számos hívőt, akik a világ különböző régióiban hitük miatt megpróbáltatásoknak és szenvedéseknek vannak kitéve".

Egyben kérte, hogy fogadják be és szeressék a szegényeket. Üdvözölte mindazokat, "akik nem adják meg magukat a rossz és az erőszak előtt, és lerombolják az emberek közötti korlátokat".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lagosból indult a Delta-Northwest légi járat merénylője

Lagosból érkezett és az amszterdami Schiphol repülőtér tranzit várójának biztonsági ellenőrzésein is… Tovább olvasom