Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Magyarország is küld katonának Afganisztánba

Az afgán hadsereg és rendőrség támogatása, a drogtermelés visszaszorítása és a különböző civil programok minél szélesebb körű elterjesztése - egyebek mellett ezekben értettek egyet a kedden Hágában tartott afgán konferencia résztvevői - mondta el a Független Hírügynökségnek Göncz Kinga külügyminiszter.

Hozzátette, hogy a résztvevő 80 országból több - köztük Magyarország is- ígéretet tett arra, hogy a biztonság érdekében újabb katonákat küld Afganisztánba, az augusztusi választások idejére.

Már az is siker, hogy nyolcvan ország és húsz nemzetközi szervezet képviselői vettek részt a Hágában tartott egynapos afgán konferencián kedden - mondta Göncz Kinga. Ekkora nemzetközi összefogást ugyanis eddig még nem tapasztaltak Afganisztán ügyében. A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Irán, Pakisztán, India, Kína, Oroszország is képviseltette magát. Szinte minden ország úgy gondolja, hogy a biztonság megteremtése és a korrupció visszaszorítása a legfontosabb feladat Afganisztánban.

Ehhez az kell, hogy a helyi rendőrség és hadsereg át tudja venni az ellenőrzést az ország felett - mondta Göncz Kinga. A drogkereskedelem megfékezésének szükségességét is hangsúlyozták a résztvevők - tette hozzá a külügyminiszter. A katonai jelenlét mellett fontosak a civil programok, például az egészségügyben, az oktatásban nyújtott segítség. Göncz Kinga elmondta, hogy augusztus 20-án választások lesznek Afganisztánban. Erre az időszakra több ország is megerősíti ott katonai jelenlétét. Magyarország negyven katonával növeli majd átmenetileg négyszáz fős katonai állományát. A konferencia tapasztalatairól egy dokumentum és készül, amelyet a résztvevő országok képviselői várhatóan elfogadnak majd - tette hozzá Göncz Kinga.

Olvasóink írták

 • 8. fortuna54 2009. április 04. 12:19
  „3-as.Azért Hollandiában sem minden szabad.A nehéz drog használata szigoruan tiltva van,és nagyon büntetik
  a törvény megszegöit.”
 • 7. elemér 2009. április 04. 11:32
  „Japánok azt kiérdemelték és befoghatják a pofájukat, mert még simán meguszták. Csődhelyzetet a bankok csinállták az egész világon, és az OTP se volt kivétel. Amcsik sehol nem gyarmatositanak. Ezt az Europaiak csinállták. Emberek millioi vegetállnak és jól élnek.”
 • 6. pampus 2009. április 04. 06:26
  „Elemér Te nem hallottál az atom bombákról amit Japánra dobtak az Őseid? Vagy miről beszélsz amikor az EU. jólétét emlegeted? Igaz valóban jól élnek azok, akik ugyan úgy hatalmon vannak itt ahogy az USA-ban hatalmon vannak! Az emberek milliói viszont csupán vegetálnak az amerikai és az európai spekulánsok miatti csődhelyzetek miatt! Az, hogy háborúznak, gyarmatosítanak ez cél és nem az amit Te képzelsz, mint a terror és a drog üzletelés ellen dumálsz! Ez ép oly nevetséges, mint a Magyarországra bérelt grippenek a terrorizmus elleni védelemre.”
 • 5. elemér 2009. április 04. 01:33
  „Ez azért fontos mert az USA nem fogja egyedül financirozni Afganisztán költségeit. Azért nem, mert a terrorizmus és drog elleni háboru egy nemzetközi probléma. Senki nem dughatja fejét a homokban. Obama ezt megmagyarázta Strasbourgban Eu. szövetségeseink. Eu. és a Japánok szabadságukat és jólétüket nekünk köszönhetik. Mi adtuk az anyagi és katonai áldozatok javát.”
 • 4. pampus 2009. április 03. 05:58
  „CsabaKirály! Úgytudom, hogy a törvény még Magyarországon büntetni rendeli, azokat, akik az öngyilkosához segítséget nyújtanak. Persze lehet, hogy csak, azokat, akik a kötelet adják az önakasztó kezébe. Ugyan is ha az emberek jó pénzért golyó elé állnak a (katonáéknál) azokból hőskőt kreálnak! Az odaküldök megelégedésére.
  Hát a drog és a fegyver, lőszer kereskedés pedig jó üzlet annak, aki teheti üldözetlenül. A szadizmust kedvelők ebben is kiélvezhetik magukat. Vannak akik tehetik a népek kiirtását, hisz abból gazdagodnak. Manapság Ők nem nagyon kerülnek a Nemzetközi Bíróságok látókörébe.”
 • 3. CsabaKiraly 2009. április 03. 01:13
  „Hmm, katonakat kuldenek Afganba? Na most mar kepes leszek aludni. Mert ugye a katonasagot nem lehet lefizetni a drug-lordoknak. Pelda erre Mexico ahol az elmult evben 6500 embert gyilkoltak meg. Tobbnyire a drug-traffikosok, koztuk egy jo par szaz katona akiket vagy megvettek, vagy megfenyegettek.
  Szerintem veget kellene vetni a drug tilalomnak. Aki hasznalni akarja hasznalja nyugodtan mint Hollandiaban es az allam ebbol ADO-t nyer, milliardokat. Es aki hasznalja, nekem aztan hiaba mondana, hogy "segits testver".”
 • 2. ASHER 2009. április 01. 05:45
  „no akkor majd az Arutz-7 csatornan nezem oket hogy hogyan allnak helyt eles helyzetben!!!
  mert ugye mondanom se kell hogy az,ott, ugyanolyan mint pl; itt nalunk a gush-etsioni chekpoint!!!!”
 • 1. pampus 2009. március 31. 19:39
  „Küldjék el Gyurcsányt és a bandáját itt nemfog hiányozni egyik sem! Sőt a szekértolóikat is el lehet küldeni, ha a drog téma is van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi letéti alap Afganisztánért

Adakozásra szólította fel kedden a NATO főtitkára az államokat és nemzetközi szervezeteket egy olyan… Tovább olvasom