Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

London új polgármestere: Bohóc

A "Bohóc" lett London új polgármestere! A brit főváros munkáspárti vezetőjének, Ken Livingstone-nak 8 év után kell átadnia hivatalát a konzervatívok jelöltjének, Boris Johnsonnak, akinek győzelme a Toryk ismételt megerősődését jelzi. Johnsont különcsége miatt még támogatói is gyakorta nevezik "Bohócnak".
A brit főváros csütörtökön megválasztott, új vezetőjének neve Boris Johnson, pontosabban Alexander Boris de Pfeffel Johnson. "Győzelmem azt jelenti, hogy a brit konzervatívokban újra meg lehet bízni" - mondta Johnson, egyúttal elismerően méltatva elődje Ken Livingstone érdemeit.

A támogatói által is gyakorta "Bohócnak" nevezett Boris Johnson családtörténete sem mondható szokványosnak. Török származású nagyapja újságírói munkája mellett egy ideig miniszterként is dolgozott az egykori Ottomán Birodalomban. Boris Johnson azonban már az Egyesült Államokban született, iskoláit pedig az angol elitiskolákban, Etonban és Oxfordban végezte. Politikai pályafutása elött Johnson több éven át dolgozott újságíróként. Viccesnek szánt megjegyzései miatt a politikusnak két éve egy egész országtól kellett bocsánatot kérnie: egy cikkben ugyanis azt írta, hogy Pápau-Új-Guinea pusztán a kannibalizmusról ismert.

"Szinte őrületbe kerget, hogy mindenki arra kíváncsi, mi a különbség és hasonlóság a régi és új énem közt. Nos, új Borisként választottak meg, így hát új Borisként irányítok majd. De a régi, szókimondó énemet sem tagadhatom meg" - mondta magáról a szenvedélyes bringásként ismert, leendő londoni polgármester. A 44. születésnapját a jövő hónapban ünneplő Boris gyerekként egyébként azt mondogatta családjának: felnőtt korában ő lesz a világ királya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a részegek által megvert bécsi képviselő

Bécs városának egyik önkormányzati képviselője szombaton belehalt azokba a sérüléseibe, amelyeket… Tovább olvasom