Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Leszakadt egy jégtábla: 450 horgász volt rajta

Kimentettek 450 lékhorgászt egy hatalmas jégtábláról, amely leszakadt a part menti jégtakaróról, és sodródott egy ideig az Ohotszki-tengeren.
Kimentettek 450 lékhorgászt egy hatalmas jégtábláról, amely leszakadt a part menti jégtakaróról, és sodródott egy ideig az Ohotszki-tengeren - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek minisztériumának szahalini kirendeltsége.

Az eset a Szahalin déli részén fekvő Dolinszk város közelében történt. A riasztás után azonnal mozgósították a közelben lévőket: tíz hajóval és csónakkal, illetve egy helikopterrel siettek a bajba jutottak segítségére. Mintegy 40 ember vett részt a mentésben.

Korábbi hírek arról szóltak, hogy mintegy 400 lékhorgász rekedt a leszakadt jégtáblán, de a mentés során kiderült, hogy ennél többen voltak. A mentés gyakorlatilag befejeződött, de még egyszer átfésülik a jégdarabot, nehogy rajta maradjon valaki.

A kimentett horgászok egészségi állapota kielégítő.

A jégtábla körülbelül egy méter vastag volt. Két és fél órán át sodródott, majd jégtorlaszok útját állták, így megállt a parttól 500-600 méterre, s nem úszott tovább a nyílt tenger felé.

Korábban:

Leszakadt a part menti jégtakaróról, és sodródni kezdett az Ohotszki-tengeren egy hatalmas jégtábla, amelyen mintegy 400 horgász volt - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek minisztériumának szahalini kirendeltsége.

Az eset a Szahalin déli részén fekvő Dolinszk város közelében történt. A riasztás után azonnal mozgósították a közelben lévőket: tíz hajóval és csónakkal, illetve egy helikopterrel siettek a bajba jutottak segítségére. Mintegy 40 ember vesz részt a mentésben.

Legfrissebb hírek szerint a riasztás után mintegy 4-5 órával a horgászok közel felét sikerült kimenteni.

A jégtábla körülbelül egy méter vastag, s jelenleg a parttól 500-600 méterre van. Mivel zajló jég útját állta, nem valószínű, hogy tovább sodródik a nyílt tenger felé.Olvasóink írták

 • 3. Pretorianus 2012. április 02. 18:23
  „http://hu.wikipedia.org/wiki/Ohotszki-tenger
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Szahalin
  Mert a gugli neked nem a barátod...:)”
 • 2. Szerén 2012. április 02. 07:48
  „Gratulálok a cikk írójának! A cikkben található három földrajzi hely közül egyiket sem ismeri fel a maps programja.
  Honnan vette vajon a hírt? Egyáltalán igaz lehet?”
 • 1. Mankapunka 2012. április 01. 16:18
  „100-an a vízbeugrottak volna,és a partra kitolhatták a többit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mexikó-öböl: súlyosan károsította a mélytengeri korallokat az olajkatasztrófa

Súlyosan károsította a mélytengeri korallkolóniákat a Mexikó-öbölben 2010-ben történt… Tovább olvasom