Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Lemajmozta Obamát az észak-koreai sajtó

Az állami hírügynökség az amerikai elnököt "kártékony fekete majomnak" nevezte, akinek jobb lenne, ha "más majmokkal élne együtt egy afrikai vadasparkban".
Barack Obama amerikai elnök személyét sértő rasszista kijelentések jelentek meg az észak-koreai médiában, az állami hírügynökségben "kártékony fekete majomnak" nevezték, akinek jobb lenne, ha "más majmokkal élne együtt egy afrikai vadasparkban".

A mostani megjegyzések még a korábbi bírálatoknál is sokkal súlyosabbak, eddig ritkán használtak a mostanihoz hasonló rasszista gyalázkodásokat.

A KCNA hivatalos hírügynökség állítólag egy magánember véleményét közölte, aki szerint Obama elnök "arca pontosan olyan, mint az afrikai őserdőkben élő majmoké". "Jobb lenne neki, ha más majmokkal élne együtt egy afrikai vadasparkban és a látogatók által bedobott kenyérbelet nyalogatná" - mondta a gyári munkás, hozzátéve, hogy "Obama még a legalapvetőbb emberi vonásokkal sem rendelkezik".

Marie Harf, az amerikai külügyminisztérium szóvivője visszataszítónak, nevetségesnek és abszurdnak nevezte a cikket. "Nem tudom, hány olyan szó létezik, amellyel le tudnám írni ezt a fajta retorikát (...) egyszerűen gusztustalan" - mondta Harf csütörtökön.

Ju Ho Jol, a szöuli Korea Egyetem professzora elmondta, hogy bár az incidens minden bizonnyal még feszültebbé teszi a két ország közötti viszonyt, Phenjan az ilyen cikkekkel próbál figyelmet kelteni. A rezsim szorosan ellenőrzi az észak-koreai médiában megjelenő tartalmakat, a híradások legnagyobb része az ország korábbi és jelenlegi vezetőit dicsőíti. A bejátszásokban gyakran idéznek állítólagos magánembereket, illetve homályos hátterű, ismeretlen külföldi csoportokat, hogy rajtuk keresztül szidalmazzák Dél-Koreát és az Egyesült Államokat.

A Barack Obama és Pak Gun Hje dél-koreai elnök elleni támadások azután sokszorozódtak meg az északi médiában, hogy az amerikai elnök április végén Dél-Koreába látogatott, és arról biztosította Szöult, hogy az Egyesült Államok nem fog habozni katonai erőt alkalmazni, ha meg kell védenie szövetségeseit.

Az utóbbi hetekben az észak-koreai média szexista kirohanásokat intézett Pak Gun Hje ellen, "külső erőkkel kokettáló öreg prostituáltnak" nevezve a dél-koreai elnök asszonyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eloltották a kijevi tévétorony kábelcsatornáját

A tűz péntek hajnalban ütött ki a kijevi tévétornyot és a közszolgálati televíziót összekötő föld… Tovább olvasom