Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Külképviseleteket zár be Ausztria

Bezár öt külképviseletet az osztrák külügyminisztérium a takarékosság jegyében - jelentette be kedden Michael Spindelegger külügyminiszter.

2011-ben megszűnik a zimbabwei osztrák nagykövetség és a zürichi főkonzulátus, 2012-ben a kolumbiai nagykövetség, majd 2013-ban a krakkói és a chicagói főkonzulátusok.

Az adóemeléseket, új adókat és a szociális kiadások csökkentését is előirányzó általános költségvetési takarékossági csomag a minisztériumoknak is megszorításokat hoz, a jövő évben minden osztrák tárcának az ideinél kevesebb pénzből kell gazdálkodnia. A külügyinek 440 millió helyett 427 millió euró jut 2011-ben.

A külképviseletek megszüntetése mellett ingatlanok eladásával, építkezések elhalasztásával, a reprezentációs keret csökkentésével és szolgáltatási szerződések újratárgyalásával járul hozzá a minisztérium a takarékossági csomaghoz. Hosszabb ideje folyamatban van a külképviseleti együttműködés elmélyítése is szomszédos országokkal, köztük Magyarországgal.

Egyúttal javítják az osztrák konzuli hálózat szolgáltatásait, a tiszteletbeli konzulok például rögzíthetnek majd utazási okmányokhoz szükséges biometrikus azonosítókat.

A bezárások után 79 kétoldalú nagykövetsége, tíz főkonzulátusa, 280 tiszteletbeli konzulátusa lesz Ausztriának, valamint öt állandó képviselete nemzetközi szervezeteknél.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. december 01. 12:24
    „Magyarország nem fogja követni ezt a példát, hisz itt van bőven kidobni való pénz a haveroknak meg kell a jólfizető állásokat halmozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóváhagyták a közszolgálati televízió és rádió összevonását

Jóváhagyta a közszolgálati szlovák televízió (STV) és a rádió (SRo) összevonását kedden a szlovák… Tovább olvasom