Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Kritizálta Kínát a Pekingbe utazó George Bush

Thaiföld - "Mély aggodalmát" fejezte ki George Bush amerikai elnök az emberi jogok kínai helyzete miatt Thaiföld fővárosában mondott beszédében csütörtökön. A hivatali idejének utolsó ázsiai körútján lévő amerikai elnök egyúttal dicsérte Kína gazdasági fejlődését és biztatóan szólt az ázsiai nagyhatalom jövőjéről. Thaiföld után George Bush egyébként Pekingbe utazik."
Az Egyesült Államok hisz abban, hogy a kínaiakat ugyanúgy megilletik az alapvető szabadságjogok, mint minden emberi lényt. (...) Amerika határozottan ellenzi, hogy Kínában a politikailag másként gondolkodókat, a jogvédőket és vallási aktivistákat börtönbe zárják.(...)

Sajtószabadságot, valamint a gyülekezési-, és munkavállalói jogok biztosítását szeretnénk Kínától. Nem azért, hogy ellenségeskedjünk a kínai vezetőkkel, hanem mert meg vagyunk győződve arról: az egyetlen lehetőség arra, hogy Kína kihasználja teljes fejlődési potenciálját az, ha nagyobb fokú szabadságot biztosítanak az embereknek."-mondta George Bush szerdán Bangkokban.

Az amerikai elnök egyúttal dicsérően szólt Kína gazdasági fejlődéséről, és -némi kritikával vegyítve- azt mondta, hogy optimista az ázsiai ország jövőjét illetően. "A fiatalok, akik az áruk szabad kereskedelme közepette nőnek fel, azok előbb-utóbb a gondolatok szabadságát is követelni fogják maguknak, különösen az interneten." -mondta George Bush arra vitára utalva, hogy a kínai hatóságok eredetileg szabad hozzáférést ígértek az olimpiai Játékokra érkező nemzetközi újságíróknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összecsapások Pakisztán törzsi területein - 25 tálib halott

Pakisztán - A pakisztáni hadsereg helikopterekkel támogatott egységei 25 tálib harcossal végeztek az… Tovább olvasom